Jesus Loves You - The Martyr Mantras (1990)

Pop / Dance
Label: More Protein

1. Generations of Love [Oakenfold Mix] (7:13)
  2. One on One (4:42)
  3. Love's Gonna Let You Down (6:09)
  4. After the Love (7:42)
  5. I Specialize in Loneliness (6:26)
  6. No Clause 28 (6:21)
  7. Love Hurts (6:30)
  8. Si Empre a Te Amare (6:08)
  9. Too Much Love (5:59)
  10. Bow Down Mister (6:33)
  11. Generations of Love [Seventies Mix] * (6:18)
avatar van musicfriek
Na Culture Club ging Boy George solo en scoorde een aantal hits zoals Sold en Everything I Own. Daarna voegde hij zich bij deze band genaamd Jesus Loves You.

Dit album bevat een mix van pop, dance en klassiek Indiaas met teksten over spiritualiteit, liefde en gelijkwaardigheid. Ik vind het persoonlijke een heerlijke mix waarvan Generations of Love mijn grote favoriet is (leuke video ook). Prachtige climax zit er in dat nummer en kan dan ook nooit stil blijven zitten bij dat stukje (vooral wanneer 'rap'stukje begint). Bow Down Mister werd hun grootse hit in Engeland en eerstgenoemde bereikte de top 10 in Nederland.

Door dit album ontdekt hij Hare Krishna en heeft dit ook grotendeels vertaald naar deze nummers. Prima album waar ik heel vrolijk van word!

avatar van evert-jan
deze versie van generations of love is echt een dijk van een plaat, en blijft staan als een huis!

Deze vroeger echt grijsgedraaid....heerlijke plaat, met als hoogte punt Specialize (erg mooie tekst)

Het zijn toch vooral 'de hits' die het best aanslaan bij mij: Generations of Love, Bow Down Mister en After the Love.
Verder een beetje zoals al zijn wekr: leuke momenten en wat saaiere momenten.
Ik hoop nog altijd op een bijzonder meesterwerk (misschien moet ie nog eens samenwerken met Antony), maar ik vrees dat het er niet in zit omdat hij het live totaal niet meer waarmaakt. Hij klinkt niet al te best meer helaas.
Toch blijf ik een zwak voor hem houden.

avatar van Twinpeaks
Erg leuk ,maar tijdgebonden album.Anno 2013 klinkt dit best gedateerd ,maar dat neemt de pret niet weg.Mooie liedjes en Boy George had toch altijd we een prettige stem.3 en halve sterren omdat ik toch altijd wel vrolijk begin mee te zingen op het moment dat deze cd mijn stereotoren in gaat.

avatar van RogerV
Geluisterd vanwege Generations of love. Het idee is leuk maar de uitwerking toch vaak saai. Zoals boven genoemd zijn het vooral de singles die hier de kroon spannen. De rest is, ondanks Boy zijn zangtalent, toch maar matig boeiend op een paar tracks na. After the love vin dik de sterkste.

Ohja en Bow down mister kende ik nog niet maar heeft een grote kans een guilty pleasure te worden. Zou zelfs Boy George zich daar niet een beetje voor schamen nu?