Stephan Bodzin - Liebe Ist ... (2007)

Duitsland

8. Sonnenwind (7:26)
  9. Meteor (7:33)
  10. Leuchtkraft (6:54)
  11. Vendetta (6:36)
Dit is voer voor de Border Community-adepten. The Sky Was Pink wordt hier een paar keer nagedaan en ik kan niet zeggen dat ik het erg vind. Desalniettemin heeft Bodzin wel een eigen broeierig geluid. Fijne plaat, 4*.

idd, bijna alle nummers hebben min of meer dezelfde opbouw als 'the sky was pink', maar het voorbeeld van James Holden wordt meerdere malen geklopt. Een verbluffend meesterwerk met een ijzersterke productie!

Al had iets meer variatie geen kwaad gekund, toch wordt dit zonder twijfel één van de beste technoplaten van 2007!

avatar van Zwammer
Ik vind het vooralsnog een album met twee gezichten. De ene keer zit ik op het puntje van m'n stoel te genieten van al die mooie bliepjes en beats die uit de speakers komen, maar meestal hoor ik wat rommelig gefrommel dat me eigenlijk niet weet te interesseren. Ik zal het nog een paar kansen geven. Luka Leon vind ik vooralsnog de beste track. 3*

avatar van KampF
Vorige week was ik nog in Berlijn. Stond een DJ te draaien, bakken vol minimale tech LP's, en dat allemaal in een leeg zwembad. De duitse tech scene is erg groot, en goed. Zo ook deze plaat. Ik ben nu inmiddels bij het laatste nummer en dat is echt een spetterende afsluiter. 4,0* direct.

Eindelijk aan deze plaat toegekomen, het heeft even geduurd! Van deze plaat kende ik alleen "Kerosene" al, die vorig jaar op 12'' verschenen was. Helaas wel wat weinig variatie, maar goed, als de basisformule goed is, is de plaat toch geslaagd. Met name vanaf "Luka-Leon" barst het wat mij betreft los: 4*.

Ollie
Wat een top album, het heeft even geduurd voordat ik hem had, maar nu heb ik m dan uiteindelijk! Er is inderdaad wat weinig variatie, maar wat ik echt een top nummer vind is Fahrenheit, en bij Luka Leon barst die helemaal los! Een van de beste technoplaten van 2007!

Ollie
Eindelijk*

avatar van Leonard91
Kende tot gisteren eigenlijk alleen "Liebe ist.." en wat van zijn werk met Marc Romboy, ook erg goed overigens. Heb er nog niet echt aandachtig naar geluisterd, dus nog even een 3.5* maar Luka Leon is wel echt een hele dikke track!

avatar van berghti
Bodzin: Vage gast, fijne muziek. Dikke oorsnoepknallers op dit album

avatar van sander.
Beste techno album van 2007, absoluut. Hoewel het allemaal op elkaar lijkt (alleen Liebe Ist... heeft toch iets anders) bonkt het lekker voort. Mooie melodieën, en een bijzonder geluid in totaal.

avatar van Thelonious Monk
Miljaarde zeg, wat is 'Kerosene' een bommetje. Heerlijk

avatar van Leonard91
Verhoogt naar een 4*. De manier waarop veel van de tonen worden vervormd is echt te heerlijk voor woorden, het klopt niet maar het klinkt geweldig. beste techno-album van 2007 kan ik me ook wel in vinden.

Poa
Fahrenheit = , ik kan er helemaal in verdrinken. Het hele album is van hoog niveau trouwens.

avatar van dj maus
Vanavond in de effenaar.

En wat deze plaat betreft: koop z'n briljante singles met Marc Romboy en laat deze plaat liggen.

avatar van Thelonious Monk
Toch maar een halfje erbij. Door 'Kerosene alleen al verdient deze plaat 5*. Verder is vooral 'Mondfahrt', 'Turbine', 'Luka Leon' en 'Sonnenwind' de moeite. Deze plaat is eigenlijk heel veelzijdig: op de dansvloer, in de auto, 's nachts thuis, overal past hij. Wat Maus zegt klopt wel voor een stuk, Bodzin's samenwerkingen met Marc Romboy en Oliver Huntemann zijn om van te smullen. Toch boeit ook deze schijf me.

avatar van Leonard91
Zijn nummers met Oliver Huntemann vind ik toch wel een heel stuk minder dan dit album. Met Mark Romboy weet hij dan wel weer hele fijne platen te maken.
Hem vergelijken met Holden is eigenlijk een beetje flauw. Ik vind James Holden ook beter maar deze man heeft toch wel een stuk meer power in zijn nummers.

avatar van sander.
Hmm, bij James Holden is het gelijk vuurwerk vanaf de eerste minuut he, Bodzin bouwt op dit album alle nummers langzaam op. Daardoor heeft ie soms iets meer kracht in de muziek zitten ja. Maar ik ben het met je eens dat het flauw is om Holden en Bodzin te vergelijken, uiteindelijk is The Idiots Are Winning een totaal andere plaat dan Liebe Ist...

avatar van Snowblood
Kerosene...

avatar van Houn
kerosene is geniaal, neem daarbij luka leon en Sonnemwind en je hebt met toch een schijf!

avatar van kinjutsu
sander. schreef:

Het gaat zeker niet om The idiots Are Winning, maar gewoon om 1 track; Nathan Fake - The Sky is Pink [James Holden Remix].

Arbeidsdeskundige
Dit is een briljant techno album. Het bonkt heerlijk voort en bevat geweldige melodieën. Luka-Leon en Kerosene zijn de parels.