Kool Keith - Black Elvis / Lost in Space (1999)

Label: Ruffhouse

1. Intro (3:09)

met Black Silver the Navigator

2. Lost in Space (3:52)

met Black Silver the Navigator

3. Rockets on the Battlefield (4:24)
  4. Livin' Astro (4:28)
  5. Supergalactic Lover (3:40)
  6. Master of the Game (4:43)

met Roger Troutman

7. I'm Seein' Robots (4:22)
  8. Static (4:31)

met Sadat X

9. Intro 2 (0:25)

met Kid Capri

10. Black Elvis (3:45)
  11. Maxi Curls (4:36)
  12. Keith Turbo (4:17)
  13. Fine Girls (3:59)
  14. The Girls Don't Like the Job (4:16)
  15. Clifton (4:49)

everyday
I'm seeing robots
La la la la la la

Wappie is denk ik het enige woord om dit te omschrijven. 3,5*

haha dat is wel t beste stukje van de cd . Ik vind het album wel een beetje gekopieerd van Sex Style. Sommige beats lijken wel heel veel op die van Sex Style.

avatar van thomzi50
wel'n grappig maar wel gestoord album. 3.5* krijgt het van mij omdat kool keith toch prima werk aflevert.

avatar van Kos
Kos
Wat een vette combinatie van beats, vage geluidjes, dikke baslijntjes en Kool keith is dit toch, even ophogen.

avatar van thomzi50
Inderdaad, ik hoog het ook op, geweldige producties, verrassend genoeg allemaal van Keith zelf. En natuurlijk zijn de raps en teksten ook weer erg uniek, in positieve zin dit keer.

[Girl] No I'm not happy at all
[Keith] I wonder, what's really goin on in your life
Would you tell me?
[Girl] A lot of problems
[Keith] But I got things to tell you
[Kool Keith couplet 1]
I like your pretty eyes
Tell me where you get your hair done, your face so clear
With fourteen carats diamonds in your ear
He beat you up, I'll eat you up, reheat you up
Come fix your life, make you my wife, improve in time

avatar van P Jay
Knotsgek album van Kool Keith! Voor mij NOG vreemder dan Sex Styl en Dr. Octagon...

Erg creepy, spacy en bevreemdende geluidjes. Maar het resultaat mag er vaak best zijn (denk maar aan dat banjo'tje in Livin' Astro); De beats zijn dus redelijk tot zeer goed en geven een ideale sfeer waarin Kool Keith zijn off-beat raps kan naar voor brengen.

Als hij niet té gek doet, zijn zijn raps ook zeker genietbaar. Ik snap er eigenlijk vaak niets van maar louter naar de klanken luisterend en af en toe eens een leuke punchline horend, kan ik zeggen dat hij hier weer erg dope op de beats flowt.

De beats zijn soms wat te veel van het zelfde en zijn refreintjes vind ik ook soms wel wat irritant en enkele nummers doen me minder (Rockets on the Battlefield, Clifton, Static (met Sadat X), ...)

Soms speelt hij ook binnen zijn conceptalbum een rolletje, zo is hij in "The Girls Don't Like the Job" een baas die een echte klootzak is naar zijn personeel toe en die een beetje grootheidswaanzin begint te krijgen. Erg grappig!

Voorlopig een 4* voor originaliteit, de lekkere beats en een Keith die goed op dreef is. Misschien zal ik dit wel snel beu zijn en kan die nog dalen ofwel begin ik er binnenkort echt pas de genialiteit van in te zien en kan dit stijgen. Heb het album nu twee keer beluisterd en voorlopig ben ik eigenlijk gewoon even weg van de wereld door dit gekke album en kan ik niet meer normaal denken...

Je moet dit zeker checken (te meer als je Dr. Octagon, Ultramagnetic MC's-albums of Sex Style tof vond!)

avatar van John Doe
P Jay schreef:
heerlijk om die best coole tekst daarvan droog gerapt te horen

er is trouwens een video bijgezet voor Livin' Astro

grimy_jason
Deze cd afgelopen week gekocht aangezien ik nog geen enkele cd van hem had en hij wel één van me favo MC's is en de productie is wel erg "spacey"....
Is wel even wennen dus....

Maar qua lyrics komt Kool Keith natuurlijk weer met een zeer uitgebreide woordenschat en flowt hij dit allemaal zeer goed....

avatar van Stapler
Deze man . Plus veel beats .

While all you other rappers simply rhyme about cars and bitches
I be relaxing in my spaceship, watching my supergalactic lover strip.

avatar van Shelter
vette shit, vette flow en hele toffe producties...rest van mijn mening zie onderstaand