James Maddock - If It Ain't Fixed, Don't Break It (2018)

1 stem

Label: Songs of Avenue C

1. Discover Me (2:28)
  2. There Ain't No Love in Your Love (2:43)
  3. Loretta (2:52)
  4. I Ain't Leaving My Girl for You (3:38)
  5. Knife Edge (3:56)
  6. Calling My People (7:37)
  7. Music in the Stars (5:35)
  8. Don't Lie to Me (2:18)
  9. Dad's Guitar (2:35)
  10. Land of the Living (2:42)
avatar van E-Clect-Eddy
Met zijn geraspte stem kan James Maddock gemakkelijk als dubbelganger van Rod Stewart doorgaan.

Ik werd naar zijn voorgaande album gelokt Insanity vs. Humanity (2017) omdat Garland Jeffreys op een nummer in het achtergrondkoor zit.

James Maddock, is een prima singer-songwriter die in zijn eigen werk veel laat horen uit de recht-toe-recht-aan Piano Rock van de 50s en 60s en met een vleugje Rockabilly. Niets nieuws onder de zon maar hij doet gewoon vakkundig en met die stem heeft hij niet veel meer nodig om te vermaken. Tussen zijn werk staan ook doorleefde nummers vol warmte en melancholie, zelfs in een een instrumentale als Dad's Guitar.

Voelt iets luchtiger aan dan zijn vorige album.

Loretta was de single, verder ook prima I Ain't Leaving My Girl for You en Knife Edge