Quidam - Sny Aniołów (1998)

Polen
Label: Rock-Serwis

1. Przebudzenie (1:44)
  2. Moje Anioly (4:21)
  3. Morelowy Sen (5:17)
  4. Wesola (6:59)
  5. Beznogi Maly Ptak (4:06)
  6. Lza (4:56)
  7. Pod Powieka (13:57)
  8. Przebudzenie (Swit Nadziei) (4:07)
  9. Jest Taki Samotny Dom (5:31)
avatar van Ayreonfreak
Dit album is wat "lieflijker" dan het debuut album. Zeker niet verkeerd, maar iemand die echt van stevige progressieve rock houdt, zal hier denk ik niet heel veel plezier aan beleven, behalve dan dat het allemaal wel erg goed gemusiceerd is. Ik verbaas mij er over dat er nog maar weinig reacties bij de cd’s van Quidam staan, aangezien dit toch wel heel hoog niveau is allemaal.

Ja inderdaad veel beter dan standaard. Vooral de stem Emila Derkowska is 1 van de mooiste die ik ooit gehoord heb.

Prima album dat inderdaad minder progressieve rock ademt, wat minder sensationeel is qua kwaliteit dan hun excellente debuut en meer in de richting van conventionele popmuziek gaat met een klassiek tintje. Wesola en pod powieka komen nog het meest in de prog rock richting. Het slotnummer is vrij rustig met prachtige zang van Emila Derkowska.