James Last - James Last op Klompen (1969)

West-Duitsland
Label: Polydor

1. Hoog op de Gele Wagen/ Een Karretje op de Zandweg Reed / de Paden Op, de Lanen in / Hela, Gij Bloempje (4:17)
  2. In 't Groene Dal in 't Stille Dal / Langs Berg en Dal Klinkt Hoorngeschal / 't Zonnetje Gaat van Ons Scheiden (5:13)
  3. Moeke, D'r Staat 'n Vrijer Bie de Deur / Catootje / Daar Kwam Ene Boer van Zwitserland / In Holland Staat een Huis (3:34)
  4. Vier Weverkens / Hoe Zachtkens Glijdt Ons Bootje / Knaapje Zag een Roosje Staan (5:19)
  5. Door de Bossen door de Heide / Limburg Mijn Vaderland / De Bloempjes Gingen Slapen / Op de Grote Stille Heide (5:00)
  6. 'n Boer Wol Noar Zien Noaber Tou / Het Kwezelken / Daar Was Laatst een Meisje Loos / Wel Annemarieke (4:48)
  7. Des Winters Als het Regent / Wie Rusten Wil in 't Groene Woud / Roodborstje Tikt Tegen het Raam (3:31)
  8. De Wielewaal / De Uil Zat in de Olmen / Een Vreemde Arme Snuiter (2:45)
tangmaster
Stukje uit mijn jeugd. Mijn vader draaide dit grijs in die tijd. Erg goed gedaan door dit orkest.

avatar van Rinus
Dit is de enige james Last plaat, die ik in bezit heb. maar ik heb hier zoveel goede herinneringen aan. Mijn opa was helemaal idolaat van James Last, en deze stond heel vaak op. Ik heb recentelijk het album in een Kringloopwinkel gekocht (nog helemaal gaaf), en nu zo'n 20 jaar of meer later bij mij op de draaitfel gelegd, en ik stond verbaasd, dat ik de hele plaat nog uit mijn hoofd kon. Elke break, elk riedeltje, enz.

En ik moet toegeven, geluidstechnisch klinkt het album als een klok. En al die lagere schoolliedjes zijn uitstekend gearrangeerd. Gewoon verschrikkelijk goed gedaan.

avatar van kaztor
Die hoes...

avatar van nuf
nuf
kaztor schreef:
Die hoes...

inderdaad ik zie deze wel eens in bakken met platen voor 50 cent enzo, ik moet elke keer weer lachen om die hoes...

tangmaster
Rinus schreef:

Is dit nu een jeugdzonde????

Nee zeker geen jeugdzonde, het is nostalgie.

Rinus schreef:

Is dit nu een jeugdzonde????

Welnee Rinus. Ik ken deze lp nou al sinds 1969 (toen ik 12 was) en ik draai 'm gemiddeld nog steeds 1 x per maand. En je hebt bijna gelijk: hij staat als een huis, alleen moet je 's goed luisteren naar de percussionist. Die is niet echt maatvast, helaas. Maar verder: m.i. één van Last's meesterwerken, met Spielt Robert Stolz, Käpt'n James en Ännchen von Tharau bittet zum Tanz.

avatar van itchy
Photoshoppen avant la lettre!

avatar van Darkzone
nuf schreef:

Ik zag vandaag dit album ook bij de kringloop, maar dan de foto van JL op volledige albumgrootte met een felgroene achtergrond! Nog fouter dan deze.

avatar van nlkink
Mooie foute fotohoes. Doet me denken aan de Noordelijke uitdrukking "Hij heeft de keutel dwars zitten".
De muziek kwam in mijn jeugd wel eens voorbij. Mijn ouders hadden er een paar cassettes van. Af en toe was er een optreden van Last met zijn orkest op tv. In feite maakte hij rock nummers behapbaar voor een ouder publiek. Mijn vader zong Get Back in de versie van Last luidkeels mee maar keurde het origineel van The Beatles geen blik waardig.