Patterson Hood - Killers and Stars (2004)

Roots / Rock
Label: New West

1. Uncle Disney (2:50)
  2. Rising Son (3:00)
  3. The Assassin (3:21)
  4. Pay No Attention to Alice (3:05)
  5. Belinda Carlisle Die (1:44)
  6. Fire (2:41)
  7. Hobo (3:40)
  8. Miss Me Gone (4:58)
  9. Phil's Transplant (3:41)
  10. Frances Farmer (2:13)
  11. Old Timers Disease (2:26)
  12. Cat Power (2:55)
avatar van jurado
Geweldig pak liedjes van die doorrookte whiskey stem van The Drive-By Truckers.
Fire is mijn favoriete liedje tot nu toe....prachig

avatar van jurado
halfje erbij...lang niet zulke mooie landelijke liedjes gehoord.

Kingsnake
Heerlijk simpel, eerlijk en boos.

Deze songs zijn door Patterson geschreven, gezongen, gespeeld en opgenomen in zijn eigen keuken.

No-nonsense akoestische songs met de typische snerende teksten die we al kenden van hem bij DBT.

Hendrik68
Patterson Hood schreef dit album bepaald niet in de vrolijkste periode van zijn leven. Het was voorjaar 2001. Hij had ruzie met de band, zijn huwelijk was op de klippen gelopen en hij deed erg naar tegen zijn vrienden. De collega's van de Truckers waren in de afrondende fase van het mixen van de legendarische Southern Rock Opera. Dat album heeft bijna letterlijk bloed, zweet en tranen gekost. Hood trok zich zwaar gefrustreerd terug in zijn huis en in een heel korte periode schreef hij het gros van de nummers voor deze plaat, niet eens direct met het idee ze ook daadwerkelijk uit te brengen. Een paar nummers waren al in een eerder stadium geschreven. Hij nam de nummers in 2 nachten op in de eetkamer. Vervolgens ging hij op toernee, ten eerste om vooral maar weg te zijn uit zijn omgeving waar alleen nog maar ellende voor hem was. Maar hij zat inmiddels ook bijna op zwart zaad en hij liet een aantal albums drukken om tijdens de tour te verkopen en weer een paar centen te verdienen. Hij ging o.a. naar Denton Texas waar een aantal collega's en vrienden hem er weer enigszins bovenop hielpen. Daaronder ook de leden van Slobberbone. Heel lang duurde de tour niet, want de Truckers eisten hem weer op om de Southern Rock Opera live te gaan spelen. Dit album verdween eigenlijk direct weer in de vergetelheid tot hij in 2004 nog eens naar dit album luisterde. Hij herkende zichzelf helemaal niet meer in het album. De demonen die zijn leven beheersten in 2001 waren allang verdwenen. Toch werd besloten het album nu echt op de markt te brengen als een document van een "Shitty Time" zoals hij op de hoes vermeldt. Gelukkig maar, anders waren we van deze verzameling prachtige intieme songs verstoken gebleven. Eens te meer blijkt dat in tijden van tegenspoed de mooiste dingen ontstaan.