Fortune - II (2019)

Label: Frontiers

1. Don't Say You Love Me (4:10)
  2. Shelter of the Night (4:43)
  3. Freedom Road (4:59)
  4. A Little Drop of Poison (4:27)
  5. What a Fool I've Been (4:13)
  6. Overload (4:57)
  7. Heart of Stone (3:41)
  8. The Night (4:02)
  9. New Orleans (3:57)
  10. All the Right Moves (4:21)
avatar van BlauweVla
Ik ben benieuwd naar dit album. De hoes en titel van dit album komen mij wat makkelijk over. Eigenlijk is dit album nummer 3 trouwens, want Fortune had in 1978 al een album uitgebracht, voor de legendarische A.O.R. plaat uit 1985 dus. Maar dit "ll" heeft grotendeels de line up van dat 1985 album, overigens wel zonder Roger Scott Craig, die teleurgesteld in de muziekindustrie (eerst platenmaatschappijen, toen downloads, nu YouTube en Streaming) van zijn pensioen geniet in Malibu.

Het eerste vrijgekomen nummer "Freedom Road" klinkt in ieder geval als vanouds, ik heb de stem van L.A. (Larry) Greene heel erg gemist sinds het laatste Harlan Cage album (2002)!

avatar van vielip
Ik hoorde Freedom road afgelopen week ook en gelijk spitsten m'n oren zich. Bekend geluid. En verrek, ja hoor, de uit duizenden herkenbare stem van Fortune en Harlan Cage. Heerlijk! Ben zeker benieuwd naar de rest van het album.

avatar van BlauweVla
Ik ben niet erg geboeid door de meeste nieuwe Frontiers releases van de laatste paar jaar, al heb ik veel sympathie voor dit label, die het genre nog steeds aan de mens weet te brengen. In het A.O.R. genre verwacht ik ook niet veel nieuwe fratsen, maar dat betekent niet dat soms een album gewoon heel goed en best fris kan zijn, en dat bewijst voor mij Fortune met dit album. Misschien omdat het juist niet modern probeert te klinken en juist volop synthesizers inzet. Maar de gitaar rockt ook goed, vergelijkbaar zoals op de latere Harlan Cage albums ook gebeurt. Over Harlan Cage gesproken: "Overload" bestond ook al in de versie van "Halfway Home", op het album "Double Medication Tuesday". "Overload" is in de jaren 80 al geschreven en in ieder geval het nummer "Heart of Stone" ook. Overigens doet Roger Scott Craig op vier nummers mee, hij zit alleen niet vast in de band...
Het album zet ik lekker naast het Dukes of the Orient album van vorig jaar, daar past ie heel goed.