Jesse Colin Young - Dreamers (2019)

geen stemmen

Country / Rock
Label: BMG

1. Cast a Stone (4:05)
  2. Shape Shifters (4:39)
  3. Walk the Talk (4:40)
  4. For Orlando (5:36)
  5. Take Me to the River (3:39)
  6. They Were Dreamers (3:41)
  7. Cruising at Sunset (3:57)
  8. Lyme Life (3:50)
  9. Here Comes the Night (5:06)
  10. For My Sisters (4:44)
  11. While Texas Is Drowning (4:27)
  12. One More Time (4:58)
  13. On and On (4:42)
  14. Look Over Yonder (4:45)
Mssr Renard
Ik kende deze artiest niet.

En wat blijkt? Deze man is al 1964 bezig met muziek maken. Zowel solo als in zijn band The Youngbloods (die ik ook niet ken). Hij schijnt echt een heel groot oeuvre te hebben in de folk-hoek. Ik ben al deze platen aan het toevoegen op Musicmeter, want ik wil ze allemaal wel luisteren en beoordelen.

Over deze plaat: Jesse is inmiddels 77 jaar oud en zo klinkt zijn stem ook. Een beetje breekbaar maar wel nog erg mooi. De songs zijn echt erg sterk. Een goede mix van folkrock, rootsrock en lichte country-invloeden. Hij heeft goede muzikanten om zich heen verzameld. Ik heb zo het gevoel dat zijn oudere platen zo veel malen beter zijn.

Voorlopig is dit een aangename verrassing en het luistert zeker aardig weg.
Ik durf het bijna niet te zeggen, maar hier en daar doet zijn stem wat denken aan David Bowie.

Wie kent deze artiest beter? Ik zie wel wat stemmen en reacties bij The Youngbloods, maar Jesse Colin Young is wel erg onbekend onder de users hier.

avatar van AbleMable
@Mssr Renard, k kende hem wel en luister zijn eerste plaat best veel en kende hem ook van the Youngbloods. Deze vrij recente plaat ken ik niet maar ga hem snel luisteren dus ben blij dat je er nu aandacht aangeeft.

avatar van potjandosie
de man krijgt inderdaad erg weinig aandacht op de site. mijns inziens onterecht. ik had in de jaren zeventig meerdere LP's van de man, o.a. Song For July, Light Shine en Songbird. weliswaar geen meesterwerkjes, maar stuk voor stuk prima albums die het beluisteren waard zijn. met name zijn iive album "On The Road" uit 1976 kan ik iedereen aanbevelen. helaas heb ik met de opkomst van de cd deze LP's van de hand gedaan. achteraf spijt van, want de meeste albums zijn op cd moeiiijk verkrijgbaar. overigens is niet alles wat de man uitbracht van dezelfde hoge kwaliteit.