Motorpsycho + Jaga Jazzist Horns - In the Fishtank 10 (2003)

Noorwegen
Rock / Jazz
Label: Konkurrent

1. Bombay Brassière (5:57)
  2. Pills, Powders and Passion Plays (7:05)
  3. Doffen Ah Um (4:57)
  4. Theme de Yoyo (7:28)
  5. Tristano (20:53)
Dat gesoleer in Theme de Yoyo is echt heerlijk. Verder vind ik dit wel een fijne release, zeker de beste van de In The Fishtanks die ik heb gekocht, ook al vind ik de albums van zowel Motorpsycho als Jaga Jazzist alleen toch wel nog beter.

avatar van bonothecat
Luister deze "in the fishtank" nu voor het eerst....en hij is mooi...en heb ik theme de yoyo nog niet eens geluisterd! Wat is Noorwegen toch een heerlijk muziekland geworden

Inderdaad prachtige plaat. Heb een keer voor mijn verjaardag 3 "In The Fishtank's" gekregen waaronder deze. Vooral Fantastische nummers zijn Bombay Brassière en Theme de Yoyo!

avatar van dix
dix
5 volle punten voor het op de wereld zetten van Pills powders and passion plays.

Bombay brassière is trouwens gewoon James Last in Trondheim.
Niet dat daar iets mis mee is, integendeel .

iGV
Inderdaad : alleen al voor Pills, Powders And Passion Plays. Een werkelijk geniaal nummer.

avatar van Fred Zed
Heb deze ook al een tijdje in bezit . En nog steeds is het een plezier een nummertje uit deze ep te spelen zo nu en dan.

avatar van Bartjeking
Onwetende die ben, ben ik gewoon het (net zo briljante als uitdijende) oeuvre van Motorpschyco aan het bestuderen. Toen ik tot mijn verassing bij Fishtank 10 uitkwam. Pas nu (lees 5 minuten geleden) kom ik er achter dat dit een serie is waar verschillende bands aan deelnemen. Dit vind ik fantastisch dus ik zal maar weer een paar vakantiedagen opnemen.

Ik kom later met een beoordeling omdat ik dit graag in een fishtankperspectief wil plaatsen. Ik ga zeker op MM speuren naar reacties. Weinig bands die zoveel invloeden van het muzikale spectrum hebben geïntegreerd in hun albums. Erg knap en bewonderenswaardig.

before silence
Tien sterren voor 'Pills, Powders and Passion Plays'. Da's een nummer voor de eeuwigheid. De rest is minder overtuigend : doorsnee Motorpsycho en Jaga Jazzist.

avatar van Leptop
Bijzonder vermakelijk album.

avatar van Ludo
I drink to all the hopes I once had

avatar van EttaJamesBrown
Bij vlagen gruwelijk lekker. Theme de Yoyo hoort in de top 2000!

avatar van Jazper
EttaJamesBrown schreef:
Bij vlagen gruwelijk lekker. Theme de Yoyo hoort in de top 2000!

Ja, die is heerlijk! Maar wel een cover van Art Ensemble of Chicago, kwam ik pas veel later achter.

avatar van EttaJamesBrown
Jazper schreef:

Wist ik ook niet. Nu wel. En die Fontella Bass is een van mijn heldinnen van Chess.