Mortiis - Crypt of the Wizard (1996)

Noorwegen
Electronic
Label: Dark Dungeon

1. Ferden Og Kallet (5:51)
  2. Da VI Bygde Tårnet (8:03)
  3. Under Tårnet's Skygge (5:50)
  4. En Sirkel Av Kosmisk Kaos (7:32)
  5. Vandreren's Sang (8:01)
  6. Den Bortdrevne Regnbuen (5:41)
  7. Trollmannen's Krypt (6:11)
  8. Stjernefødt (4:55)
  9. I Mørket Drømmende (5:59)
  10. Fanget I Krystal (3:36)
Sietse
Donkere sprookjes muziek.

Erg speels, maar ook erg synthesizer.

Best aardige cd, achteraf eigenlijk een van de leukere van deze engerd (niet geloven dat ie eng is, zoek dan maar eens een foto van de man op....)

ok vooruit

Ehm, is dit echt avant-garde/pop? Ik heb hem zondag in het voorprogramma van Deathstars gezien en, naast dat het verschrikkelijk slecht was, kan ik er toch moeilijk avant-garde/pop van maken, het klonk eerder als industrial ofzo.

En ja, hij is eng, en de rest van zn bandleden zijn ook eng..

Sietse
avant-garde is het zeker niet...

Het latere werk dat ik van hem ken wordt alleen maar slechter en slechter. Laatste cd die ik van hem heb gehoord was echt om te huilen
Maar dat ie tegenwoordig een band heeft wist ik niet.... en dat ie trouwens überhaupt nog muziek maakt...dat wist ik al helemaal niet.

avatar van Lau1986
Een heerlijk album van Mortiis. Dungeon synths zoals het ook wel genoemd wordt en dat duid de muziek toch prima. Fijne muziek om in weg te dromen en je in een andere wereld te wanen.