Robert Rich - Numena (1987)

Electronic / Avant-Garde
Label: Multimood

1. The Other Side of Twilight (25:04)
  2. Moss Dance (5:40)
  3. Numen (11:51)
  4. The Walled Garden (10:31)
Immersion
Heerlijk, sfeervol album dat er ten allen tijde in slaagt mij ter ontspanning te brengen

Beluister dit met de ramen open en sommige klanken lijken hun oorsprong in de buitenwereld te hebben. Maakt luisteren naar dit album toch ook altijd beetje spannend. Er is toch geen krijsende vogel binnengeraakt?

Robert Rich is natuurlijk wel iemand die graag duistere, dreigende klanken creëert en dat is op dit album niet anders. Alsof ik potverdikke in hartje Congo alvorens geofferd te worden, onder begeleiding van een immense tamtam, voorgeleid wordt aan de vruchtbaarheidsgod. Numen is hier een mooi voorbeeld van.

Bij nader inzien moet ik misschien toch maar eens een psycholoog raadplegen in verband met het ontspannend effect dat deze fantasiebeelden op mij uitoefenen

The Walled Garden is dan weer esoterisme ten top. Gedachteloos wegdrijven op de muziek die de fluiten in deze tuin voortbrengen. Geheel wegdrijven is echter onmogelijk, daar zorgt de omwalling wel voor. Robert Rich houdt op dit album nog net de voetjes op de grond en dat is best oké. Altijd naakt in het heelal rondspartelen kan ook vermoeiend worden