Valence - Cognitive Dissidents (2019)

1 stem

Rock / Metal
Uitgebracht in eigen beheer

1. Damnit, Lana! (7:50)
  2. Prelude: Parlance of Our Time (2:11)
  3. I. If You're Not Into the Whole Brevity Thing (6:47)
  4. II. Calmer Than You Are (3:56)
  5. III. Preferred Nomenclature (5:23)
  6. Walrus (9:18)
  7. Red Sky at Morning (14:45)
avatar van gigage
Instrumentale prog metal en stevige rock wordt meestal wel goed gewaardeerd als er een guitar Hero superster als Satriani of Friedman op de cover staat. Maar wat als het in eigen beheer door zomaar een band wordt uitgebracht? Krijgt het dan iets nerdy? Of is de som beter dan het individu?
Als het album opent blijkt dat de 4 heren een prima song op de mat kunnen leggen gebaseerd op stevige doch catchy riffs geïnspireerd door de 2 eerder genoemde virtuozen en John Petruci wat mij betreft. Een ding staat sowieso als een huis en dat is het spelplezier.