Michael McDermott - Orphans (2019)

Rock / Folk
Label: Pauper Sky

1. Tell Tale Heart (3:50)
  2. The Last Thing I Ever Do (3:55)
  3. Ne'er Do Well (3:48)
  4. Meadowlark (4:35)
  5. Sometimes When It Rains in Memphis (4:15)
  6. Givin Up the Ghost (5:27)
  7. Black Tree Blue Sky (3:47)
  8. The Wrong Side of Town (4:42)
  9. Full Moon Goodbye (4:35)
  10. Richmond (3:55)
  11. Los Angeles a Lifetime Ago (5:51)
  12. What If Today Were My Last (3:54)
avatar van Bartjeking
De titel 'Orphans' is een verwijzing naar de verweesde liedjes op deze plaat. Tot nu toe alleen tijdens zijn optredens te horen, maar niet passend op een van zijn albums. Althans dat heb ik ergens gelezen.
Hij wordt altijd vergeleken met Bruce Springsteen, maar ik denk dat je hem daarmee tekort doet. Heeft al aardig wat moois gemaakt inmiddels. "Sometimes It Rains in Memphis" zou zomaar een radiohitje kunnen zijn (gaat in dit radioklimaat natuurlijk niet gebeuren, een klimaatcrisis waar ook eens op ingezet zou mogen worden trouwens). Mijn favoriet is het slotnummer 'What If Today Were My Last'. Als we dan toch vergelijkingen maken, dan moet ik hierbij aan de jonge Tom Waits met een snufje Billy Joel denken.

Niet het beste werk dat ik van hem ken (en ik ken nog niet de helft), maar toch een degelijk 3.5* voor Dhr. McDermott.