Pekka Streng - Kesämaa (1972)

1 stem

Finland
Folk / Rock
Label: Love

1. Mimosaneito (1:15)
  2. Kaukana (2:29)
  3. ...ja Tuittu Ruusut Sai (1:00)
  4. Perhonen (2:16)
  5. Auringon Lapsi (2:21)
  6. Kanttorinpoika Max (4:00)
  7. Katsele Yössä (2:43)
  8. Matkalaulu (4:32)
  9. Roope Hattu (2:21)
  10. Annabella (1:49)
  11. Serenadi (1:05)
  12. Puutarhassa (3:25)
  13. Mutta Minä Lähden (1:21)
Mssr Renard
In Finland legendarische zanger, die al een plaat opnam samen met Tasavallan Presidentti, of eigenlijk was Tasavallan Presidentti zijn begeleidingsband.

Dit is zijn debuutplaat als zanger en songwriter. De songs van Pekka zijn overwegend Finse folk, maar door de medewerking van jazzmannen als Eero Koivistoinen (saxofoon), Olli Ahvenlahti (toetsen) en Pekka Pöyry (fluit) zijn er ook wat jazz-elementen ingeslopen. Maar de nadruk ligt op folk, et ook wat elementen uit de blues. Het is vooral een vrolijke plaat, die erg lekker weg luistert, en ook al versta ik geen woord Fins, ik kan erg genieten van de zang.

Helaase overlijdt Pekka in 1975 op 27-jarige leeftijd, waarmee hij dan twee officiele albums heeft gemaakt (deze en die met Tasavallan Presidentti).