Mon Laferte - Norma (2018)

Chili
Label: Universal

1. Ronroneo (3:07)
  2. No Te Me Quites de Acá (3:04)
  3. Por Qué Me Fui a Enamorar de Ti (4:20)
  4. Quédate Esta Noche (3:50)
  5. Caderas Blancas (3:45)
  6. El Mambo (3:47)
  7. El Beso (2:58)
  8. Cumbia Para Olvidar (3:29)
  9. Funeral (4:28)
  10. Si Alguna Vez (3:53)
avatar van E-Clect-Eddy
Chileense Latin Pop Rockster Mon Laferte, die tegenwoordig in Mexico woont, lijkt op de retro-tour: een album vol Cumbia, Mambo, Bolero klanken. Toch zijn de nummers door haar zelf geschreven, hier en daar met hulp van o.a. El David Aguilar. En ook leent ze wat van legendes als Pérez Prado (el Mambo) en Hector Lavoe, Willie Colón (Cumbia para olvidar).

Prima uitgevoerd, al blijft het wel behoorlijk binnen de lijntjes en zijn er weinig verrassingen. Gelukkig heeft ze prima musici om zich heen alleen kunnen die dus niet al te veel schitteren. Gelukkig heeft Norma Monserrat Bustamante Laferte zoals ze volledig heet een heel fijne stem en is meteen ook de link naar de titel van het album gemaakt, haar voornaam.

Geproduceerd door Omar Rodriguez-Lopez, wel bekend van The Mars Volta.

Caderas Blancas was terecht een single, klinkt eigentijds.