Ricardo Arjona - Adentro (2005)

1 stem

Guatemala
Label: Sony

1. Para Bien O Para Mal (5:20)
  2. De Vez en Mes (4:22)
  3. Para Que Me Quieras Como Quiero (4:37)
  4. Pinguinos en La Cama (3:48)
  5. Iluso (6:47)
  6. Adios Melancolia (4:55)
  7. Mojado (4:43)
  8. Acompaname a Estar Solo (4:32)
  9. No Me Importa Nada (3:51)
  10. Laura (4:26)
  11. No Te Cambio Por Nada (4:29)
  12. Pa'Que (4:01)
  13. Ya No Me Acuerdo de Mi (4:42)
  14. A Ti (4:49)
  15. Bar (5:00)
avatar van Justinx
Een leuk album deze Adentro. Niemand heeft waarschijnlijk ooit gehoord van deze Guatameese zanger Ricardo Arjona, maar ik zou de man al snel willen plaatsen naast Juanes. De muziek toont vele overeenkomsten -waaronder in taal, maar ook zeker in sfeer - en liefhebbers van Juanes moeten dan ook zeker deze Adentro eens proberen. Allereerst, om toch maar die vergelijking te trekken, vind ik Arjona's muziek aangenamer dan die van Juanes. Arjona zoekt met Adentro meer muzikale kanten op. Niet alleen maar Spaans-getinte popnummers, maar er komt veel meer genres bij kijken - meer klankkleuren. Melancholische pop met een vleugje klassiek, rock en jazz, zou ik willen zeggen. Erg aangenaam, deze combinatie. Al helemaal met de meeslepende stem van Arjona - die het plaatje naar ongekende hoogtes weet te brengen. De rit van ruim een uur is dan ook een korte naar verhouding. Ondanks de toch wel lange speelduur is het veel te kort voor Arjona's termen. De man heeft zo'n verhaal te vertellen, daar raak je niet van uitgeteld. Met dat gezegd duikt het volgende pluspunt ook op. Waar Juanes' laatste plaatje naar mijn mening nog een beperkte houdbaarheid heeft, weet Adentro mij iedere keer weer te boeien. Het is dan ook jammer dat Juanes ''al de aandacht'' krijgt en Arjona wat minder. Eigenlijk moet je dat omdraaien, want als je dit mist is dat daadwerkelijk een gemis. Zowel rustig als uptempo; het komt allemaal aan bod. Naar mijn mening de ideale zomerplaat. Momenteel een 4* (overigens net als Juanes), maar dat gaat hopelijk nog 0,5 omhoog.

avatar van Jorge-E
Goed dat ik dit lees Justinx.

avatar van Justinx
Jorge-E schreef:
Goed dat ik dit lees Justinx.

Doe er je voordeel mee