menu

Henk Spaan & Harry Vermeegen - Favorieten Expres (2019)

mijn stem
3,75 (4)
4 stemmen

Nederland
Pop
Label: Universal

  1. Stille Willem
  2. Pisa - Als Ik Maar Niet Meer op M'N Poef Hoef
  3. Pisa - Kan Die Man Niet Weg
  4. Pisa - De Beer van de Meer
  5. Pisa - De Gewone Man
  6. Pisa - Je Ne le Me
  7. Pisa - Kiwi
  8. Pisa - Hoppa
  9. Pisa - Popie Jopie
  10. Pisa - Kopje Koffie, Glazenwasser
  11. Duo Harry & Corry - Knettergek

    met Corry Konings

  12. Verona - Geluk
  13. Verona - Ed Raket
  14. The V-Boys - Koud He!
  15. Verona - Doe een Stapje Naar Voren
  16. Verona - Kilo Utrecht Tango
  17. Harko En Pao - Tiet Veur 'N Pafke
  18. Frank Boeyend & Vof De Kitsch - Zomer in Domburg
  19. De Bloepers - Dat Is Lachen Dat Is Leuk
  20. Die 2 - Weet Je Wat We Gaan Doen
  21. Harry Vermeegen - 1-2-3-4 Dennis Bier
  22. Pisa - Popie Jopie in Belgie
zoeken in:
avatar van vigil
3,5
over het varkenshek
schup ik d'n darkendrek


Nee sterke zangers zijn Henk en Harry niet en muzikaal schiet het ook nog wel eens te kort maar leuk is het natuurlijk wel.

Flauw? Zeker!
Plat? Inderdaad!

In de serie Favorieten Expres zijn alle singles van Pisa, Verona e.d. en meer samen gebracht op 1 cd. Het meeste was mij wel bekend maar bv het redelijk geniale Zomer in Domburg waar Frank Boeijen (nagedaan door Henk Spaan) door Nol Havens (Vermeegen) belachelijk gemaakt wordt om zijn voordracht en (semi) poëtische teksten.

Dat janken, zeuren, zeiken enzovoort
Dat domme gelul
Dat pretentieuze provinciale ouwehoeren


Ik mis overigens wel de 1988 voetbalhit Bitte Bitte Bitte Bitte Ja! Of zou tegenwoordig de zin Ja we gaan naar Mofrica iets te gevoelig liggen?

Hier overigens een goed gemaakte medley/megamix van zo'n 11 minuten met alle klappers.

avatar van Brunniepoo
4,0
Spaan & Vermeegen hebben in de jaren '80 een hoop leuks gemaakt. De platen van Pisa zijn eigenlijk allemaal wel de moeite waard, en er ontbreken hier dan ook nog wel wat mooie nummers (Kleinkunst uit de Muur bijvoorbeeld).

De periode na Pisa is wat wisselvalliger. Er werd van alles geprobeerd en de ene keer slaagde dat wat beter dan de andere. Toen de heren rond 1988 ontdekten dat het eigenlijk te vaak niet leuk meer was, keerden ze weer terug naar waar ze begonnen waren: sport. Vanaf dat moment vind ik er eigenlijk allemaal niet zo veel meer aan, al heeft Studio Spaan nog wel een aantal goede scenes opgeleverd.

Muzikaal werd dezelfde gimmick toch wel wat vaak herhaald, waarbij soms halverwege werd omgeschakeld van serieuze parodie naar bijzonder banaal. En dat is af en toe wel jammer, want Zomer in Domburg is als parodie erg geslaagd en de banale Harry Vermeegen-bijdrage voegt eigenlijk niets toe. Ook Je Ne Le Me vind ik een erg geslaagde parodie ('ik was een Short, maar niet zo lang'). Veel geslaagde parodieën uit de shows zijn helaas nooit op plaat verschenen...

Verder is het muzikaal allemaal niet erg moeilijk. Spaan kon nog wel behoorlijk toon houden, Vermeegen zelfs dat niet. Dat wreekt zich in het toch al niet overdreven sterke Knettergek, en als Corry Konings dan ook nog eens gaan rappen... Het door Vermeegen gezongen 1,2,3,4 Dennis Bier (sowieso een vreemde toevoeging, toen was het duo al uit elkaar) is zelfs het slechtste nummer op dit album.

Maar al met al leuk, al is het alleen al omdat ik bij gebrek aan een platenspeler de platen van Pisa en Verona nooit meer draai.

avatar van ricardo
4,0
Prachtig om al die klassiekers nog eens langs te horen komen, dit is voor mij echt jeugdsentiment! Koud He! vind ik het mooiste nummer, daar zit zelfs een mega van een gitaarsolo in! Verder vind ik nummers als, Als Ik Maar Niet Meer Op Mijn Poef Hoef, Popie Jopie, Tiet Veur Een Pafke, Ed Raket, Kilo Utrecht Tango, Kopje Koffie Glazenwasser en De Gewone Man onuitwisbare klassiekers die we destijds dagenlang meezongen zelfs tot in de schoolklas toe. 1 ding vind ik wel jammer en dat is het ontbreken van Bitte Bitte Ja, verder een uitstekend overzicht die ze bij elkaar gebracht hebben zo

Gast
geplaatst: vandaag om 15:28 uur

geplaatst: vandaag om 15:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.