menu

Holly Herndon - PROTO (2019)

mijn stem
3,60 (34)
34 stemmen

Verenigde Staten
Electronic
Label: 4AD

  1. Birth (1:14)
  2. Alienation (3:43)
  3. Canaan [Live Training] (1:36)
  4. Eternal (4:45)
  5. Crawler (5:57)
  6. Extreme Love (2:34)

    met Lily Anna Hayes en Jenna Sutela

  7. Frontier (4:29)
  8. Fear, Uncertainty, Doubt (3:11)
  9. SWIM (4:38)
  10. Evening Shades [Live Training] (1:33)
  11. Bridge (2:48)

    met Martine Syms

  12. Godmother (2:30)

    met Spawn

  13. Last Gasp (5:09)
totale tijdsduur: 44:07
zoeken in:
avatar van Hega
4,0
Via de site van Interface ontdekt.
Zeer bijzonder album.
En vooral; erg innovatief.

avatar van Reint
3,5
Als knoppendraaier die zich ook wil begeven in de popwereld is Holly Herndon wat mij betreft ongeëvenaard. Het is duidelijk dat dit iemand is met een duidelijke visie, waarin experimentele elementen (chorale vocalen die volledig worden bewerkt en vervormd) worden gecombineerd met zoete melodieën.

Helaas voor mij is de plaat net wat te barok om echt in goede aarde te vallen. Misschien groeit het nog!

avatar van andnino
3,5
Ik heb hier een vergelijkbaar gevoel over. Deze muzikale presentatie is bijzonder om mee te maken, maar meer als een soort kunstexpositie. Het is ontegenzeggelijk knap en innovatief, maar ik hoef er niet per se vaker dan eens in de paar jaar heen. Een artieste die haar tijd ver vooruit klinkt. Maar het daardoor in het heden niet helemaal voor mij doet.

avatar van Gyzzz
4,5
‘Last Gasp’ is zo’n onbeschrijfelijk mooie track. Een symbiose tussen stem en machine die meer uit die hybride vorm haalt dan ik voor mogelijk had gehouden. Briljant gewoon.

Deze plaat is zijn tijd lichtjaren vooruit en wordt als gevolg daarvan niet echt op waarde geschat. Iets waar Laurel Halo voor mijn gevoel ook last van heeft. Onbegrepen genialiteit.

avatar van Edgar18
4,5
Gyzzz schreef:
Deze plaat is zijn tijd lichtjaren vooruit en wordt als gevolg daarvan niet echt op waarde geschat. Iets waar Laurel Halo voor mijn gevoel ook last van heeft. Onbegrepen genialiteit.
Destijds nog twee nummers van genomineerd in het Song van het Jaar topic. Eternal vloog er in ronde één uit, maar Frontier haalde zowaar de maandfinale. Uiteindelijk een 106e plek in de jaarlijst.

Last Gasp is ook schitterend. Gewoon een heerlijke plaat dit. Zie nu dat ik er niet eens een stem bij heb staan, terwijl ik hem destijds grijs heb gedraaid.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:54 uur

geplaatst: vandaag om 11:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.