The Everly Brothers - 1957-1960 (1975)

Label: Barneby

1. Wake Up Little Susie (2:16)
  2. Claudette (2:12)
  3. Keep a Knockin' (2:16)
  4. Problems (1:58)
  5. Oh, What a Feeling (2:04)
  6. Take a Message to Mary (2:24)
  7. Devoted to You (2:26)
  8. Be Bop a Lula (2:20)
  9. Hey Doll Baby (2:08)
  10. When Will I Be Loved (1:58)
  11. Let It Be Me (2:34)
  12. Bird Dog (2:16)
  13. (Till) I Kissed You (2:23)
  14. All I Have to Do Is Dream (3:20)
  15. Like Stranger (1:56)
  16. Rip It Up (2:13)
  17. Leave My Woman Alone (2:33)
  18. This Little Girl of Mine (2:15)
  19. Poor Jenny (2:08)
  20. I Wonder If I Care as Much (2:13)
  21. Maybe Tomorrow (2:05)
  22. Bye Bye Love (2:19)
  23. Love of My Life (2:04)
  24. Brand New Heartache (2:17)
  25. Since You Broke My Heart (1:55)
  26. Should We Tell Him (2:05)
  27. I'm Here to Get My Baby Out of Jail (3:38)
  28. Down in the Willow Garden (3:32)
  29. Barbara Allen (4:41)
  30. Kentucky (3:09)
  31. Lightning Express (4:31)
  32. Roving Gambler (3:38)
  33. Who's Gonna Shoe Your Pretty Little Feet (2:40)
  34. That Silver-Haired Daddy of Mine (3:07)
  35. Rocking Alone in My Old Rockin' Chair (2:58)
  36. Put My Little Shoes Away (3:23)
  37. Long Time Gone (2:24)
  38. Oh So Many Years (2:37)
avatar van postman
Een van de eerste platen die ik kocht in mijn jeugd. Ook een van de mooiste., Muziek van zelfs van voor mijn geboortejaar.

Stijn_Slayer
Geweldige verzamelaar van dit helaas vergeten duo.

avatar van brandos
Ik ging er vanwege de wat rudimentaire hoestekening vanuit dat dit album - welke ik voor een paar euro bij een kringloopwinkel vond - niet een officiële verzamelaar is. Niet op basis van het songmateriaal trouwens want die is kwalitatief zeer hoogstaand. Ik heb deze trouwens als enkele LP (vol. 1). Zodoende vult dit album als één van de weinigen het zwarte gat van de jaren vijftig in mijn platencollectie. Het punt is, ik ben geen superfan van de pure rock 'n roll (ook zeker geen hater trouwens) welke toen dominant was. Dan is het mooie dat de Everlys als geen ander de brug wisten te slaan tussen rock 'n roll en country; de pit van de eerste en de harmonie en melodie van de laatste. De samenzang van de Everlys is natuurlijk onovertroffen, ik heb deze nog iets hoger dan die van Simon & Garfunkel (welke ietsje zoetiger is). Je kunt je mateloos verwonderen over hoe die zangarrangementen in elkaar zitten, hoe de stemmen door elkaar vloeien, zonder dat de één de ander backt, maar feitelijk gelijkwaardig en ook zonder dat het ergens éénvormig wordt. De Everlys in deze tijd en in deze supervorm, met fantastisch songmateriaal (zoals 'Problems') kunnen eigenlijk niet worden overschat. Het is te hopen dat de volgende generaties iedere keer weer in aanraking komen met en mogen vallen voor deze geweldige muziek.