Elizabeth Colour Wheel - Nocebo (2019)

Label: The Flenser

1. Pink Palm (6:58)
  2. Somnambulist (2:22)
  3. 23 (6:16)
  4. Life of a Flower (6:29)
  5. Hide Behind (Emmett's Song) (7:12)
  6. Bedrest (6:34)
  7. 34th (4:25)
  8. Head Home (7:07)
avatar van Don Cappuccino
Pink Palm

Elizabeth Colour Wheel levert met Nocebo een indrukwekkend en eigenzinnig debuutalbum af. Het is erg knap wanneer je op een debuut al duidelijk een eigen sound neerzet. De sound van Elizabeth Colour Wheel schommelt tussen ontzettend veel subgenres in: post-rock/metal, drone, shoegaze, post-hardcore, grunge, blackmetal, doom, sludge, ambient, punk. Deze veelzijdige combinatie wordt nog mooier gemaakt door de vocalen van Lane Shi, die wat mij betreft de plaat nog een nog veel hoger niveau schoppen. Shi's vocalen zijn behoorlijk atypisch binnen een rockcontext: ze heeft een hele vrije manier van zingen die me best wel aan Joanna Newsom doet denken. De uitvoering van de gehele band is dynamisch en intens waarbij je op de juiste momenten op het verkeerde been gezet wordt. Ik moet deze nog wat meer beluisteren voor een beoordeling, maar een grote kans dat ik hier 4,5* op zet.