Tsjuder - Desert Northern Hell (2004)

Noorwegen
Label: Season of Mist

1. Malignant Coronation (3:11)
  2. Ghoul (6:29)
  3. Possessed (3:54)
  4. Lord of Swords (4:14)
  5. Helvete (3:14)
  6. Mouth of Madness (8:00)
  7. Unholy Paragon (5:39)
  8. Sacrifice (3:30)
  9. Morbid Lust (11:19)
  10. Primeval Fear [Live] * (7:41)
  11. Daemons Journey [Live] * (5:31)
  12. Beyond the Grave [Live] * (4:12)
  13. The Gate of Nanna [Live] * (3:48)
Grimme,ijskoude Satanische Blackmetal op topsnelheid!!! Geen gezeik met keyboards of vrouwen stemmen.No Fucking compromises!!! Zoals het hoort dus...uit Noorwegen.

Corpse Molestor
Dit is de beste plaat van Tsjuder,wat een van de beste Blackmetalbands ooit is.

avatar van mayhemblik
Godverdegodver, net aangeschaft en terwijl ie voor het eerst opstaat gelijk al 4****, wat een heerlijke orgie van geweld zeg, zo hoor ik het graag.
En Hexensabbath helemaal met je eens!!
Wie weet nog een verhoging als ik hem meerdere keren heb beluisterd.
Ik heb nu in elk geval wel een verhoging!!

avatar van henk_loos
Dit is werkelijke een heerlijke pot BM! Ik heb ze in het voorprogramma van Carpathian Forest in Baroeg gezien en dat was me een partij strak! Helaas is deze band ermee gestopt, maar gelukkig hebben ze dit juweeltje achtergelaten..
4.5*

geweldige cd!precies zoals black metal moet zijn..

avatar van Metalhead99
Heerlijke rauwe Black Metal, zoals traditionele Noorse Black Metal hoort te zijn.

avatar van Dr.Pat
Wat een machtig nummer is dat Morbid Lust! Superrif.

avatar van Edwynn
Desert Northern Hell is in de re-release gegooid. Met naast het album nog vier livenummers die ergens in 2001 in Canada zijn opgenomen. En de complete Norwegian Apocalypse dvd. Toch wel een mooite package, vind ik.

avatar van AOVV
Net de opener aan het beluisteren, en da 's toch even alles uit de kast halen. Die black metalsfeer hangt er ook echt in. Dit bevalt me in die mate dat ik de plaat maar 'ns moest gaan luisteren.

avatar van Edwynn
Zeker doen. Het is een uitermate afwisselend album. Veel variaties in de riffs en stoer drumwerk. Daaromheen hangt zo'n typisch Noorse ijssluier die de lentezon voorgoed wegjaagt. Mijn favoriet heet Morbid Lust, een te gekke blackened thrashsong met van die machtige riffs waamee je je luchtgitaar heerlijk kan geselen.

Enige misser vind ik de Bathorycover Sacrifice. Tsjuder brengt deze veel te gejaagd en komt geen ogenblik in de buurt van het oermetalgevoel dat het origineel met zich meedraagt. Zodoende steekt het nogal schrilletjes af bij het eigen materiaal dat meer dat uitstekend is.

Edwynn schreef:

Dan vraag je jezelf toch af waarom die song per se op het album moest staan..
Maar goed, ik ga er zeker achteraan!

avatar van AOVV
Een wervelwind, dat is het. Noorse black metal, bijzonder agressief. Er zijn nauwelijks rustpunten te bespeuren, en de vocalen zijn lekker rauw, doet me hier en daar denken aan punk. Deze zal ik zeker meer beluisteren, de opener hakt er meteen geweldig in en zet de toon, de cover 'Sacrifice' haalt inderdaad niet het niveau van de eigen nummers.