Billy Harper Quintet - Live on Tour in the Far East Vol. 3 (1995)

Jazz
Label: SteepleChase

1. Soran Bushi B.H. (23:45)
  2. Call of the Wild and Peaceful Heart (20:46)
  3. Cry of Hunger (31:39)
Soledad
Derde in de reeks 'Live in the Far East'. Blijkbaar houden ze ook in Maleisië van Harper want dit is opgenomen in Kuala Lumpur. En net als de rest van de reeks is het een knaller van een plaat. Ik kan er niet veel over vertellen behalve dat het diepzinnige, kneiterharde, vaak bijna swingende spirituele freebop is. In de traditie van Trane. Redelijk toegankelijk maar verre van tam: dit knalt uit je speakers. Wat een gigant is Harper toch. Ik hoop dat hij Nederland nog eens aan doet met ' The Cookers' (Cecil McBee, Billy Hart, Eddie Henderson) maar het zal vast wel niet. Deze nog maar eens draaien dan

avatar van Tony
The Cookers zijn niet op tournee en er worden ook geen concerten aangekondigd zover ik kan zien, Soledad. Maar mochten ze ooit weer gaan touren, ook als dat niet in NL maar "in de buurt" (rekbaar begrip, I know...) is, ga ik serieus moeite doen erbij te zijn. Billy Harper live zien, pfff, daar zou ik haast een vingertop voor overhebben om dat mee te mogen maken.