Minority Sound - Toxin (2019)

1 stem

Tsjechiƫ
Metal / Electronic
Label: MetalGate

1. Deeds of Hate (3:50)
  2. Scarecrow (3:44)
  3. Toxin (4:06)
  4. Bipolar (4:53)
  5. Sunlight. Be Me! Sunlight Begone! (4:48)
  6. Love & Mayhem (7:08)
  7. Disconnected Sympathy (3:57)
  8. Empty Sands (5:23)
avatar van The_CrY
Zeven jaar zit er tussen het album waarmee ik deze band leerde kennen en deze meest recente worp. Er kan veel veranderen in zeven jaar. De heerlijke cyber-sound die de band op The Explorer omarmde is vervangen voor een meer naar de deathmetal-leunend geluid. Zanger Gulesh blijft veel meer hangen in een monotone grunt, maar ook de riffs zijn minder kleurvol dit keer. Wanneer de pop/electro dan weer even om de hoek komt steken bij 'Disconnected Sympathy' weet het ook niet meer zo te imponeren als voorheen. Toch jammer, want je merkt dat ze qua songwriting wel een ontwikkeling hebben doorgemaakt, al dan misschien niet een hele originele.