Evil Empire Orchestra - Start a Fire (2019)

Belgiƫ
Rock / Soul
Label: Dox

1. Predator (Howl) (3:21)
  2. Mariana (4:01)
  9. Madness (4:24)
  10. Fool (3:39)
  11. Enough (4:45)
avatar van E-Clect-Eddy
Rammstein doet het met een lucifertje en deze band met een aansteker, een vuurtje stoken.

Ik kende het vorige album al en deze was onder de muzikale radar gebleven tot vandaag.

"wild crossover of psychedelic, soul jazz and garage funk" noemen ze het zelf.

Een band met een krachtige soulvolle stem en een geluid dat vele invloeden gebruikt: Jazz, Soul, Pop, Funk, Indie Rock. In de line-up een baritone en tenor-sax, een trompet en congas. Een feestelijk en ook wel licht psychedelisch geluid (al was dat meer op het eerste album het geval). De zangstijl en stem van zangeres Kimberly Dhondt doet denken aan Vaya Con Dios' zangeres Dani Klein.

Circle valt in negatieve zin op, de 'spoken word' voordracht/pamflet komt wat te prekerig over.

De singles waren Predator (Howl) en At War

Lijkt me een band die het goed zal doen op festivals.

avatar van Tozifra
E-Clect-Eddy schreef:
Lijkt me een band die het goed zal doen op festivals.

Op het moment dat je dit bericht plaatste stond de band op het podium van het Vondelpark Openluchttheater.
Heerlijke muziek. De psychedelica zat inderdaad in een klein hoekje.