A.C.T - Rebirth (2019)

Zweden
Uitgebracht in eigen beheer

1. The Ruler of the World (5:26)
  2. Running Out of Luck (3:28)
  3. Digital Affair (4:11)
  4. Meet the Past (3:55)
  5. A Broken Trust (5:11)
avatar van pachag
Wat een lekkere EP! Met 'The Ruler Of The World' en 'Running Out Of Luck' begint het gelijk goed, beide songs doen me meteen denken aan de old school A.C.T sound van "Today's Report" en "Imaginary Friends". Indrukwekkend!

'Digital Affair' vind ik een beetje flauw met die robot stemmen en de (daardoor) monotone coupletten. Uiteraard is het nooit echt slecht te noemen. 'Meet The Past' is dan weer zo heel anders met zijn ABBA-achtige sound. Het nummer is ontzettend vrolijk met een typisch A.C.T sausje. 'A Broken Trust' is misschien wat te recht toe recht aan, maar de gitaarsolo van de geweldige Ola Andersson maakt het weer goed. Bijzonder hoe hij zoveel gevoel kan leggen in zijn technische spel. Doet ie overigens op de hele plaat.

Iedereen speelt fantastisch en de stem van Herman Saming is met de jaren alleen maar gegroeid. Jerry Sahlin geeft met zijn toetsenspel de ondersteuning die de nummers nodig hebben en kleurt het geheel perfect in. Daarbij is hij de schrijver van alle muziek. Wat een bewondering heb ik voor deze man!

Al met al zijn er twee topnummers (de eerste twee), één 'gewoon goed' en twee voldoende. Deze EP verdient wat mij betreft vier dikke sterren! Alleen jammer dat ie zo kort is, maar dat maakt niet uit, want twee jaar later was daar de "Heatwave" EP.