Cecile Corbel - Songbook Vol.1 (2006)

1 stem

Frankrijk
Folk / Neoklassiek
Label: Keltia

1. Suil a Ruin (3:23)
  2. Le Vent M'Emporte (4:13)
  3. O Stor Mo Chroi (3:50)
  4. She Moved Through the Fair (3:49)
  5. Auchindoun (3:15)
  6. Blackbird (4:01)
  7. C'hoant Dimein (4:26)
  8. Bemnoz (3:58)
  9. Three Ravens (4:23)
  10. Dellum Down (3:13)
  11. Red Rose (3:26)
  12. Valse des Ondines [2006 Version] (3:49)
Cecile Corbel, geboren en getogen In Bretagne heeft via Alan Stivell de kaltische harp leren kennen. Dit is de eerste songbook plaat er zullen er nog een aantal volgen, waarbij Cecile naast een aantal traditionals uit de keltische/bretonse muziek speelt, maar daarnaast ook eigen nummers op plaat zet. Ze speelt prima harp, heeft een wat kinderlijks stem, zodat al snel vergelijkingen worden gemaakt met Loreena McKennitt, Tori Amos, Kate Bush of Enya.
Maar ze heeft toch echt wel een eigen stijl, heel duidelijk geworteld in de traditionele folk, die ze een eigen swung geeft. Verder is ze hier ook al world-gericht bezig gezien de bijdrage van Yakhouba Sissokho op kora. Neo klassiek wil ik het niet noemen, daarvoor is het veel te folk gericht. Een mooi eerste album in een verder ook uitstekende reeks. Blackbird is trouwens niet het nummer van de Beatles, maar een traditional.