Dance Classics Volume 8 (1988)

Dance
Label: Arcade

1. The Jacksons - Can You Feel It
  2. Dan Hartman - Instant Replay
  3. Sylvester - You Make Me Feel (Mighty Real)
  4. Gloria Gaynor - Reach Out I'll Be There
  5. Imagination - Just an Illusion
  6. Barry White - You See the Trouble with Me
  7. Yvonne Elliman - Love Pains
  8. Viola Wills - Gonna Get Along Without You Now
  9. First Choice - Doctor Love
  10. Shalamar - A Night to Remember
  11. Al Hudson en The Partners - You Can Do It
  12. Stargard - Theme from 'Which Way Is Up'
  13. Boys Town Gang - Remember Me / Ain't No Mountain High Enough
  14. Love Unlimited - I'm So Glad That I'm a Woman
EVANSHEWSON
Wie heeft deze prima reeks dance classics samengesteld , Best een team van specialisten, want hier staat méér killer dan filler op, dit blijft genieten van begin tot eind!

****

avatar van gaucho
De Dance Classics-serie is inderdaad een voortreffelijke reeks, zij het niet zonder fouten. Zeker op de oorspronkelijke reeks, uit 1987/1988, staan nogal wat incomplete of zelfs ronduit verkeerde versies. Wel komt deze reeks de eer toe dat hij - als een van de zeer weinige compilatieseries - in 2000 een heruitgave kreeg, ditmaal van Universal.
De nummers zijn opnieuw gemasterd en klinken door de bank genomen beter dan de oorspronkelijke CD's. En daarnaast werden er wat onvolkomenheden hersteld en zijn er vaak langere versies opgenomen dan op de oorspronkelijke editie.

Zo heeft de 2000-versie van deze Volume 8 extended versies van o.a. Sylvester, Imagination, Al Hudson & Partners en First Choice. Jammer alleen dat de laatste 'maar' vijf minuten duurt en daarmee niet de originele 12 inch single betreft. En vrij onvergeeflijk blijft het dat de samenstellers de mid-jaren tachtig mix van Viola Wills op de 2000-versie niet hebben vervangen door de originele 12 inch single uit 1979. Dat had natuurlijk wel voor de hand gelegen...

Verder is dit een stel prima dansklassiekertjes bij elkaar, waarvan je er vele niet zo vaak zult aantreffen. Per saldo dus een prima samenstelling, al had het met wat extra aandacht helemaal perfect kunnen zijn.