Kharma - Wonderland (2000)

Zweden
Label: MTM

1. Free Yourself (5:25)
  2. Wonderland (4:45)
  3. Knowing You (4:24)
  4. Burn Forever (5:16)
  5. In Chains (6:13)
  6. Standing Alone (3:26)
  7. Part Time Lovers (4:59)
  8. Angel Eyes (5:08)
  9. Ray of Sunshine (6:20)
  10. Spell on You (5:12)
  11. Don't Close Your Eyes (4:53)
  12. Hold On (5:32)
  13. Wings of History (4:56)
avatar van gaucho
Zeer aangenaam AOR-plaatje uit Zweden in de lijn van Styx en Journey. Zo goed als die twee grote voorbeelden wordt het hier nergens, maar Kharma weet zijn AOR net dat beetje extra pomprock (van die symfonische riedeltjes over een redelijk stevige gitaar-, bas- en drums-fundering) toe te voegen dat het boven de middelmaat van het genre uitstijgt.

Dat komt met name door de dominante, maar toch niet overheersende toetsenpartijen, maar ook door de stem van de zanger, ene Goran Edman, Die kende ik tot voor kort niet, maar het blijkt een zeer veel gevraagd sessievocalist te zijn, die onder meer op platen van John Norum en Yngwie Malmsteen heeft meegezongen, alsmede op vele, vaak eenmalige groepsprojecten.

Prima zanger, maar eigenlijk is dit Kharma ook geen echte band, want ook de overige muzikanten zijn Zweede sessiekrachten, waardoor het uiteindelijk bij één album onder deze noemer is gebleven. Maar voor liefhebbers van het betere AOR-werk wel degelijk een aanrader. De CD telt twee mindere nummers in het zich wat te lang voortslepende Angel eyes en het dito In chains dat met zijn bluesy karakter hier wat uit de toon valt. Maar de overige nummers klinken allemaal fris en fruitig.