Joy Division - Live in Holland (2019)

Alternatieve titel: At the Paradiso Club in Amsterdam, January 11, 1980

Label: DOL

1. Passover (2:54)
  2. Wilderness (2:57)
  3. Digital (3:24)
  4. Day of the Lords (4:38)
  5. Disorder (3:12)
  6. Insight (3:50)
  7. New Dawn Fades (4:41)
  8. Transmission (3:52)
  9. Love Will Tear Us Apart (4:22)
  10. These Days (4:06)
  11. A Means to an End (4:10)
  12. 24 Hours (4:22)
avatar van John Self
Dit is een oudje. Ik heb hem op lp als "Last Order" uit 1981. Ik was toen al verrast door de prima geluidskwaliteit en de kracht van de lve uitvoeringen. Exact hetzelfde concert is hier te horen: Joy Division - Paradiso, Amsterdam (1980/01/11) Full. HQ Sound - YouTube - m.youtube.com

avatar van pmac
Is deze echt veel beter als Still? Die dubbelaar heb ik destijds gekocht maar vond het een rommelige plaat de me niets deed.

avatar van Marco dB
pmac schreef:

Still is ook een rommelige restjesplaat. Mooie restjes wel, maar het blijft een ratjetoe. Met als curiosum het laatste concert van de band erbij. De opname op deze is van drie maanden eerder en gewoon van een veel beter concert.

avatar van pmac
geplaatst:
Na aanleiding van een bezoek aan het optreden van de tributeband Undercover, deze plaat toch maar gekocht. Wel of niet officeel uitgebracht; het is een mooi document.
Beetje off topic maar mocht je liefhebber zijn van J.D; dan is Undercover een aanrader. Mijn verwachtingen waren niet hoog maar ze komen verdomd dicht bij het origineel. Het is weer eens wat anders dan de zoveelste Beatles of Pink Floyd tribute en ze doen het met zeer veel overtuiging. Zozeer zelfs dat ik ze in het najaar in de herhaling terug ga zien.
Tot die tijd geniet ik van deze prima plaat.