Kristín Anna - I Must Be the Devil (2019)

IJsland
Label: Bel-Air Glamour

1. The Ocean Wave Rocks My Knee Shells (4:03)
  2. Forever Love (3:20)
  3. Heartly Matters (6:02)
  4. Star, Child (6:51)
  5. Clay and Vapour (4:12)
  6. Like the Others (3:45)
  7. In the Air (4:19)
  8. Place of You (2:03)
  9. Girl (8:24)
Het was de hoes die de aandacht trok. Prachtige persiflage op de beroemde Hendrix-hoes.

Toen bleek dat Kjartan Sveinsson van Sigur Rós de producer was en hier vier jaar aan gewerkt heeft met Kristín. Mijn geluk kon niet op. Piano die de hoofdrol speelt zoals een beetje het geval bij Agnes Obel. Heerlijk.

En daarna begreep ik dat het hier om de frontvrouw van múm gaat. Mijn verwachtingen werden iets getemperd, want ondanks dat ik die wel aardig vind, is het nooit een gezelschap geweest waar ik enorm warm voor liep.

Het album start schitterend op piano en dan gaat ze zingen... ja hoor: een kirrende vrouw. Door het debuut van Joanna Newsom kan ik me nog steeds niet heen worstelen en er zijn er nog wel wat waar ik vrij snel afhaak.

Hier is dat nog niet helemaal het geval, omdat ik de nummers mooi vind en de muzikale omlijsting soms betoverend. Maar die stem...... nee... het zal wel nooit wennen. Ik zet Agnes Obel wel op en dit blijf ik nog even proberen want je weet maar nooit (met Joanna kwam het vanaf de tweede immers ook goed).

avatar van Gretz
aERodynamIC schreef:

Precies ook mijn gedachte toen ik haar gisteren zag in het voorprogramma van Efterklang. De pianobegeleiding is bij vlagen zeer de moeite, maar aan zo'n stem kan ik toch maar moeilijk wennen