Nad Sylvan - The Regal Bastard (2019)

Zweden
Label: Inside Out

1. I Am the Sea (7:48)
  2. Oahu (4:19)
  3. Whoa (Always Been Without You) (7:22)
  4. Meet Your Maker (6:35)
  5. The Regal Bastard (12:20)
  6. Leave Me on These Waters (5:48)
  7. Honey I'm Home (3:01)
  8. Diva Time * (4:48)
  9. The Lake Isle of Innisfree * (3:41)
Ok. Wat goed nieuws. Ondertussen eerste track I am the sea al te beluisteren …. NAD SYLVAN - I Am The Sea (Album Track) - YouTube

Veelbelovend . Ik kijk er naar uit

avatar van ProGNerD
Mooie afsluiter van de Trilogie. De meest toegankelijke, want wellicht ietsje minder prog dan de voorgaande, maar daarom niet minder mooi; klinkt erg goed. Wat een veelzijdig artiest is die man ! Favorieten zijn voor mij het openingsnummer en de titelsong. En hoewel het laatste nummer niet bij het hoofdverhaal hoort (bonustrack), is het wel een heel mooi gevoelige afsluiter...

helemaal mee eens. Steve Hackett doet ook mee maar ik hoor hem weinig

Eindlelijk besteld …………. Beoordeling volgt nog

avatar van uffing
TONYLUNA schreef:
Eindlelijk besteld …………. Beoordeling volgt nog

En?

uffing schreef:

En?

Heb net een mailtje gekregen dat de cd binnen is ……… Dus deze week ga ik hem sowieso ophalen .
Ik ben benieuwd, maar ik denk dat deze niet gaat teleurstellen . De vorige 2 waren al heel straf.
Ik laat het nog weten .

En ja hoor. Weeral een klasse album van deze grote meneer. Zowel vocaal als instrumentaal is dit weer puur vakmanschap. Luister bv. eens naar die mooie gitaarsolo op I Am The Sea.
Enkel Oahu is wat minder naar mijn gevoel, maar misschien moet dit nummer nog rijpen.
Voor mij onbegrijpelijk dat Nad Sylvan niet bekender is ( op Music meter bv ) . Andere progbands zoals Gazpacho, Antimatter, Big big train , Pineapple Thief scoren op deze site meer stemmen .

Misschien wordt het tijd dat Nad Sylvan eens zelf gaat optreden ipv steeds met S. Hackett op toernee te gaan ( begrijp me niet verkeerd . Ik heb ze live bezig gezien in Zoetermeer en dat was super hoor ).

avatar van uffing
TONYLUNA schreef:

Dat was hier exact mijn conclusie. Als deze man met zijn eigen muziek op tournee gaat, ben ik één van de eersten die een kaartje zal kopen waarschijnlijk.

uffing schreef:

Ok. Hou me op de hoogte . Hi hi . laat ons hopen ……… De muziek is te goed om enkel op cd of vinyl te beluisteren

Deze ligt al weken in mijn cd speler. Zeer sterk album ( en trouwens de 2 voorgangers zijn van hetzelfde hoge niveau ). Bepaalde nummers zoals Whoa en I am the sea blijven in je hoofd spoken . Zalig hé

avatar van goldendream
Nad Sylvan – The Regal Bastard – Progwereld

Mooie recensie ter afsluiting van de trilogie.
Hacketts bijdrage: alleen nummer 7