menu

Sabaton - The Great War (2019)

mijn stem
3,65 (36)
36 stemmen

Zweden
Metal
Label: Nuclear Blast

  1. The Future of Warfare (3:26)
  2. Seven Pillars of Wisdom (3:02)
  3. 82nd All the Way (3:31)
  4. The Attack of the Dead Men (3:56)
  5. Devil Dogs (3:17)
  6. The Red Baron (3:22)
  7. Great War (4:28)
  8. A Ghost in the Trenches (3:26)
  9. Fields of Verdun (3:17)
  10. The End of the War to End All Wars (4:45)
  11. In Flanders Fields (1:57)
totale tijdsduur: 38:27
zoeken in:
avatar van i-mac
4,0
Fields Of Verdun is nu te bekijken/beluisteren op youtube.

avatar van Jelle78
Wat een ongelofelijk infantiel ***nummer. Ik kende al nauwelijks muziek van Sabaton en dit gedrocht is mijn bewijs dat ik dat graag zo wil houden.


avatar van Dielten
3,5
Zijn er wel Sabaton-fans ? Een paar weken na de release van dit album vind ik tot mijn verbazing hier geen enkel commentaar op dit album.
Als 50-er, opgegroeid met de NWOBHM, is mijn aandacht voor het metalwereldje met de jaren wat verslapt (gehuwd, kinderen …). Toch bleef het sluimeren en sinds een paar jaar heb ik de draad wat weer opgenomen bij de prog-metal : momenteel zijn Riverside en Soen mijn favorieten.
Maar toen ik dit voorjaar een artikel las over Sabaton en een album dat over de eerste wereldoorlog ging, was mijn aandacht gewekt : ik woon nabij de vroegere frontstreek (Ieper en Passendale). Dus kocht ik dit album blindelings met de gedachte “we zullen wel zien” …
Bij een eerste luisterbeurt was het wat wennen aan de zang. Maar met het tekstboekje in de hand (mooi geïllustreerd trouwens) kregen sommige songs mijn aandacht door de korte beschrijvingen van de personen, die in het daglicht gesteld werden. Enig opzoekingswerk leerde me meer over sergeant York en vooral het leven van Francis Pegahmagabow is heel interessant (even opzoeken op wikipedia !)
Na enkele luisterbeurten klinken de bondige en catchy nummers toch aanstekelijk : refreinen die goed in het oor liggen en enkele mooie solo’s doen hun werk. Het enige eigenaardige is dat de nummers meestal geen outro hebben en soms abrupt stoppen, al ligt dit misschien in de lijn van de zangstijl.
Besluit : het is geen super meesterwerk, maar als je zin hebt in ruim een half uurtje powermetal is dit een aanrader.

avatar van The_CrY
4,5
Waar The Last Stand me vanaf het begin bij de keel greep met meerdere nummers die nog altijd regelmatig in mijn power/pop metal playlist staan, liet The Great War even op zich wachten totdat de boel kon landen. Natuurlijk zijn '82nd All the Way' en 'Fields of Verdun' heerlijke oorwurmpjes en prima voorbeelden van Sabaton op hun best, maar over het geheel genomen vind ik deze plaat toch een tandje minder dan de vorige. Nog altijd luistert het erg lekker weg, en het overkoepelende concept van de Eerste Wereldoorlog geeft een prima smaakje aan deze nieuwste Sabaton. Echter, vergeleken met hun beste albums vind ik dit een beetje verbleken.

avatar van berwt
3,5
Sabaton heeft voor de 37e keer dezelfde plaat gemaakt. En ik ben er weer in getrapt.
4*

avatar van Tempel
4,0
Vraagje voor de Sabaton kenners, Bismarck, single uit 2019, staat niet op dit album, is dat nummer albumloos?

avatar van Rudi S
Tempel schreef:
Vraagje voor de Sabaton kenners, Bismarck, single uit 2019, staat niet op dit album, is dat nummer albumloos?



Sabaton fact: The fate of the ship Bismarck is a fascinating story we wanted to write about for a long time, but could not fit into any album. So we decided to make it as a single release as a gift to our fantastic fans.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:05 uur

geplaatst: vandaag om 00:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.