Yagya - Stormur (2019)

7. Stormur Sjö (5:28)
  8. Stormur Átta (6:02)
  9. Stormur Níu (6:17)
  10. Stormur Tíu (6:41)
  11. Stormur [Album Continuous Mix] * (1:01:42)
avatar van -SprayIt-
Yes! Niet aan zien komen, zeer benieuwd. Tracklist doet denken aan Rigning, goed teken.

avatar van trebremmit
Track 1 en 8 zijn al te beluisteren op bandcamp.

avatar van perrospicados
Die eerste tracks klinken veelbelovend....

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Helemaal te luisteren nu, en holy fuck dit klinkt weer goed. Ik hoor de high-tempo techno van zijn vorige EP terug (Stormur Tvö / Annar StormurOne Weak Light), maar nu verworden tot de wat tragere ultradiepe dub techno zoals we van zijn langspelers gewend zijn. Let's go.

avatar van Hega
Wat een album zeg.
Sowieso is het een lekker jaar in deze soort genre, met nog veel meer goede albums (ondermeer van Underworld).
Maar deze steekt er echt wel boven uit.

avatar van 4addcd
Iemand nog de vinyl versie te koop?

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
De gekleurde vinyl is prachtig zeg, die had ik ook wel gewild. Jammer dat ik de release van dit album niet aan zag komen...

Stormur knalt wel even een stukkie harder dan ik van de beste platen van Yagya gewend ben (dat laatste nummer, goeiemorgen!), maar je zal mij daar zeker niet over horen klagen.

4addcd schreef:
Iemand nog de vinyl versie te koop?

Goed zoeken dan vind je wel de 'ordinaire' zwarte. De blauwe was bij de pre-release al uitverkocht (200 stuks slechts).

The Reigning is afgelopen jaar opnieuw uitgebracht. Het geluid hiervan is fraai dynamisch diep - zoals je het ook vindt in The Last Resort en Bless You - ' scuse me - met een paar lullige doppies is het lastig om de betovering te ondergaan.

avatar van 4addcd
Volgens Bandcamp zijn er van de ‘ordinaire’ zwarte juist 200 stuks geperst en van de blauwe 400. Maakt niet uit....op Ebay na nog niet te koop gezien ?.

Ik kende er nog niks van en zal eens beginnen met The Reigning. Ik beluister het meest via in-ear doppies maar dan wel topkwaliteit. Als het daar niet uit komt weet ik het niet meer ?.

avatar van Mjuman
Kleine labels, label switches en zo. Ook Sleepy Girls is de moeite waard; Inescapble Decay of My Heart bevat veel vocale stukken en dat maakt het anders, 'bonus'tracks wel zonder zang.

Ben van nature niet een doppies/koptelefoonluisteraar en ben daartoe over moeten vanwege het draaien van dit soort muziek in de late uurtjes - vanwege klachten der wederhelft.

Imo moet je diepe bas echt ondergaan, voelen aan de broekspijpen

‘Imo moet je diepe bas echt ondergaan, voelen aan de broekspijpen ?’

Helemaal mee eens ?. Ik luister het meest in bed en de pyamabroekspijpen zijn niet onder de indruk van in-ear. ?

‘Imo moet je diepe bas echt ondergaan, voelen aan de broekspijpen ?’

D'r zijn een paar dingen die ik juist níet in bed doe - tv-kijken en muziek luisteren horen daarbij, net als lezen - "mag het licht uit?"

Tot halverwege het eerste decennium van deze eeuw luisterde ik naar Magnepans (subliem hoog en midden, weinig bas - al kan een subwoofer soelaas bieden), misschien ligt het ook aan de gemodificeerde muzikale voorkeur, maar ik vraag me wel af hoe ik zo lang met zo weinig bas heb kunnen volhouden.

Dit album neigt - imo - een beetje naar Berlinitis (te veel strakke techno); niet dat dat NMD is, maar dan wil ik er wel op ingesteld zijn ik verwachtte een harmonische flow en die is er soms niet. Ben trouwens wel benieuwd naar de bonus: het volledig aaneengemixte album.

avatar van trebremmit
Aardige techno wel, maar ik hoor liever meer dub in zijn sound, dit is me wat te gewoontjes, ik heb ook het gevoel dat ik het allemaal al eens eerder gehoord heb.

avatar van Mausie
De tering, wat een lekkere dub techno! Heb alleen even de eerste 2 nummers deels geluisterd, deze gaat in mijn playlist. Stem volgt later.

Poa
trebremmit schreef:

De spijker op zijn kop wat mij betreft, dit is allemaal een stukje generieker. Ik hoor liever zijn eerdere sound.

avatar van jurado
Misschien niet vernieuwend nee maar wél fantastisch geproduceerd. Het klinkt werkelijk als een klok, zeer knap.
De tracks vervelen wat mij betreft geen moment.

Puik plaatje.

Salamander
Zeer gelikte release, maar wellicht is dat ook net de valkuil bij dit album. Ik mis af en toe wat spanning. Hierboven wordt het woord ‘generiek’ al genoemd, daar kan ik me wel in vinden. Het kabbelt allemaal wat voort, en dat is niet onaardig, maar Yagya heeft in mijn ogen wel betere platen gemaakt.

avatar van andnino
Als je niet voor origineel gaat, serveer dan gewoon je beste spaghetti. Dat lijkt Yagya in ieder geval ook gedaan te hebben, en zet hier een plaat neer met alle fijne elementen van dit genre in de perfecte balans. Af en toe willen we wat nieuws proberen, natuurlijk, maar ik was nu juist op zoek naar een degelijke minimal-plaat, en dit album kruist alle vinkjes aan!

avatar van Mausie
Stormur Tvö komt weer voorbij in mijn playlist. Wat duwt ie em toch lekker door in deze track, blijft maar gaan. Dub techno met een hoofdletter D.

Mausie schreef:

Eerder dubTechno - het andere werk van Yagya - zoals Sleepygirls of op (het opnieuw uitgebrachte) Rigning - vind ik eerlijk gezegd verfrissender en melancholischer. Hier zit een heel stevige Berlijnse knipoog in. Het aanzwellen van de synthgolven vind ik me daar meer meevoeren.

Als je dan toch meer naar de - gevarieerde - techno wil gaan, kan je imo beter op Ostgut kijken: Barker en Efdemin (laatste) bijv; beide scoren goed in div jaarlijstjes (RA, Boomkat, Quietus) en bieden meer variatie.

avatar van 4addcd
Vandaag eindelijk dit album eens een keer gehoord. Via Biosphere - Substrata recensies hier bij beland. Zeer enthousiast over track 1. Alsof je in een warm muzikaal bad stapt. Maar dat gevoel houd ík niet vast helaas. Hoe langer onderweg, hoe meer ik moet denken aan een momentje silent disco. Er gebeurt niet veel en heeft weinig diepgang. Ga eens wat eerder werk beluisteren. Misschien dat het kwartje dán valt.
Ik heb veel meer met een album zoals Chicane - Far from the maddening crowds. Ook de Drift Series van Underworld kunnen me meer bekoren.

4addcd schreef:

Dit is idd een atypische Yagya, meer focus op techno dan op dub. Probeer dan eens Yagya - Rigning (2009) - MusicMeter.nl of Yagya - Sleepygirls (2014) - MusicMeter.nl ook zijn laatste (ep) is fijn; Yagya - Old Dreams and Memories (2020) - MusicMeter.nl vind ik ook iets minder.

Dieper de dubtechno in: Monolake of Fluxion

avatar van Gerards Dream
Bij een eerste beluistering doet dit me danken aan dit Manuel Göttsching - E2-E4 edoch in een moderne vormgeving. Een herhalend ritme waarin een drive in zit die aangeeft dat je naar iets onderweg bent in een onderhoudende sfeer. Hier en daar zijn n er wat zweverige klanken te horen die het sfeertje van onderweg te zijn nog eens versterken. Een boeiende compositie dii geen seconde verveelt en me aan de stereo doen kluisteren in een prima productie.

Gerards Dream schreef:

Leuk dat je langs komt, maar als je toch een Duitse naam dropt, noem dan een andere dan bliep-bliep Göttsching, zoals bijv Moritz van Oswald van Basic Channel Basic Channel - Quadrant Dub II - 1994 - YouTube

Mjuman schreef:

Dieper de dubtechno in: Monolake of Fluxion

Ik heb je tips meteen ter harte genomen en heb Rigning beluisterd. Inderdaad beter voor mij. Nog wat meer draaibeurten nodig om binnen te laten komen. Klinkt nu nog een beetje als achtergrondmuziek voor bijvoorbeeld yoga afgewisseld met lounge. Een genre wat voor mij een beetje zweverig/ongrijpbaar is. Wordt aan gewerkt!

avatar van remcodurez
Vergeet zeker niet het album Animals van Minilogue eens te checken

avatar van brt
brt
Fijn, die tips die hier worden gegeven. Zo ontdek ik weer nieuwe namen!