Sodom - Expurse of Sodomy (1987)

West-Duitsland
Label: Steamhammer

1. Sodomy and Lust (5:10)
  2. The Conqueror (3:28)
  3. My Atonement (6:01)
avatar van B.Robertson
Als extra bij Persecution Mania op CD gezet. De EP was een eerste wapenfeit met gitarist Frank Blackfire en een behoorlijke stap in hun ontwikkeling, lijkt mij tenminste. Sodomy and Lust is een klassieker die niet meer weg valt te denken bij hun liveshows (waar dhr. Blackfire ook weer deel van uitmaakt). The Conqueror heeft nog zo'n oud thrash-gevoel, maar is ook wel goed. Het log voort dreunende My Atonement is meer progressief voor hun doen. Kan me niet aan de indruk onttrekken dat de venijnige strakheid van de EP vooral op Persecution Mania beoefend wordt en het meer complexere een album later op Agent Orange.