menu

Sonny Boy Williamson & Brian Auger & The Trinity, Joe Harriott, Alan Skidmore, Jimmy Page - Don't Send Me No Flowers (1968)

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Verenigde Staten
Blues
Label: Marmalade

  1. Don't Send Me No Flowers
  2. I See a Man Downstairs
  3. She Was Dumb
  4. The Goat
  5. Walking
  6. Little Girl, How Old Are You?
  7. It's a Bloody Life
  8. Getting Out of Town
zoeken in:
avatar van west
4,0
Sonny Boy Williamson woonde in Londen en Jimmy Page ging één dag met hem oefenen. Daarna kwamen ze samen op 28 januari 1965 voor een studio sessie. Samen met o.a. de hier fantastisch spelende organist Brian Auger, bassist Ricky Brown, drummer Mickey Waller en de voortreffelijk spelende Alan Skidmore op saxofoon. De combinatie van de harmonica van Sonny Boy en het orgel van Brian Auger is overheerlijk op deze plaat. Het geheel werd logischerwijs grotendeels in 1x live opgenomen, maar dat zou je niet zeggen als je het uitstekende resultaat hoort.

Don't Send Me No Flowers staat grotendeels vol met energieke boogie met mooie soul accenten. Het swingt soms de pan uit, zoals op het voortreffelijke Getting Out of Town. Daarnaast prachtige langzame blues, zoals de titelsong Don't Send Me No Flowers, die ook voor het bijpassende opvallende artwork heeft gezorgd. Bij de RSD 2019 LP zit er een groter poster van bij. Een echte aanrader voor bluesliefhebbers!

Gast
geplaatst: vandaag om 17:08 uur

geplaatst: vandaag om 17:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.