Ultimo - Colpa Delle Favole (2019)

1 stem

Italië
Label: Honiro

1. Colpa Delle Favole (3:04)
  2. I Tuoi Particolari (3:39)
  3. Quando Fuori Piove (3:41)
  4. Ipocondria (3:01)
  5. Fateme Cantà (4:11)
  6. Rondini Al Guinzaglio (4:00)
  7. Amati Sempre (4:04)
  8. Quella Casa Che Avevamo in Mente (3:24)
  9. Piccola Stella (3:52)
  10. Aperitivo Grezzo (3:23)
  11. Fermo (2:40)
  12. Il Tuo Nome (Comunque Vada con Te) (3:01)
  13. La Stazione dei Ricordi (4:10)
De laatste keren dat ik naar Italië op vakantie ging wilde ik weten wat daar op dat moment populair was. Op die manier leerde ik leuke albums kennen waar ik anders nooit bij terecht zou zijn gekomen.
Het is daardoor een soort traditie geworden wanneer ik op vakantie ga naar een land om uit te zoeken wat daar populair is.

Nu Italië weer eens de bestemming is geworden werd het onderhand tijd eens op onderzoek te gaan. Er zullen ongetwijfeld nog meerdere albums volgen, maar Ultimo is de eerste kandidaat waar ik bij bleef hangen. Op dit moment bovenin de charts. Helemaal blanco ging ik hier naar luisteren, want ik had nooit van hem gehoord.

Blijkt dit al zijn derde album in drie jaar tijd te zijn en werd hij tweede op het laatste San Remo festival, na Mahmood, die uiteindelijk door zijn winst naar het Eurovisie Songfestival gaat dit jaar.
Het had dus ook deze Ultimo kunnen worden met I Tuoi Particolari, het nummer waarmee hij een goed resultaat wist neer te zetten blijkbaar, maar net niet won.

Het is typisch Italiaanse pop volgens het boekje als het mij vraagt. Toen ik een aantal jaar geleden ook op zoek ging kwam ik bij eenzelfde soort muziek uit. Blijkbaar blijft dat onverminderd populair daar.
Hij ziet eruit als een 'bad boy', maar muzikaal is ie dat niet echt. Prima pop, maar of het een blijvertje is denk ik niet. De vraag is zelfs of dit album de komende zomervakantie gaat halen, tenzij er zich geen andere leuke kandidaten melden. Er is niks mis met dit album, alleen heel bijzonder is het nu ook weer niet.