Alexandre Varlet - Alexandre Varlet (2013)

1 stem

Frankrijk
Pop / Folk
Label: Les Disques du 7ème Ciel

1. Le Col de L'homme Mort (3:10)
  2. Le Tréfonds de Soi (2:58)
  3. Sirène a Pistolet (2:44)
  4. Fragile (3:42)
  5. Umovedown (3:12)
  6. Mon Garçon (5:01)
  7. Patience (3:21)
  8. Vanité Tout (3:03)
  9. Millevache (2:23)
  10. Faut-Il (5:27)
Een bijzonder interessante singer-songwriter uit Frankrijk. Op een rommelmarkt in Frankrijk zag ik deze plaat en trok mijn aandacht. De handelaar zei tegen mij dat dit een erg mooie plaat is en dat klopt. Interessant zijn de inspiratiebronnen. Opgegroeid in de jaren 80 was hij weg van de muziek van Joy Division en the Cure, later door de muziek van 34 AD (o.a. Cocteau Twins). Met een akoestische gitaar probeerde bij wat van zulke muziek na te spelen of zelf te maken. Hierna ontdekte hij de oudere folkmuziek van Bob Dylan, Leonard Cohen en ook Nick Drake. In zijn platen die hij maakte probeert hij een geheel eigen sound te creéren wat hem prima lukt. Het is 'langzame' muziek waar je van alles in beluistert. Folk noir wordt het genoemd, maar het is veel meer. Ik vond het ergens lijken op the Red House Painters, er zit zo'n zelfde sfeer in. De Franse taal maakt het juist weer wat specialer. Ook in Frankrijk is hij niet bekend, ondanks dat hij al heel wat platen heeft gemaakt. Het is ook wat onfrans, ik vind het bijzonder boeiend.
Mooi dat ik het tegen ben gekomen.