K-Solo - Time's Up (1992)

Label: Atlantic

1. I Can't Hold It Back (4:00)
  2. Letterman (3:20)
  3. Long Live the Fugitive (1:49)
  4. Premonition of a Black Prisoner (3:32)
  5. Sneak Tip (4:35)
  6. The Baby Doesn't Look Like Me (5:24)
  7. The Formula (House Party) (4:26)
  8. Who's Killin' Who? (3:41)
  9. Household Maid (3:42)
  10. Rock Bottom (3:02)
  11. King of the Mountain (3:37)
Harco
Ah, staat er nu dus wel op. Producties afkomstig van o.a. Pete Rock, Sermon en PMD.

avatar van P Jay
Ja, maar waar vind je die K-Solo albums ??? zonder je te ruïneren????

Ik wil ze erg graag, maar niet ten koste van alles

Harco
Ik heb 'm gedownload, als dat helpt.

avatar van P Jay
Sja, ik download nooit of weinig... Maar ik ben op dat gebied allicht een uitzondering.

raffael77
Ik heb hem van een maatje en hij is leuk. Hit Squad shit.

P Jay schreef:
Sja, ik download nooit of weinig...

Dacht ik al, ja.

P Jay schreef:

Dan ben ik ook een uitzondering . Liever de originele sjit .

Dope album dit, zeker voor de mensen die EPMD en Redman diggen. Vooral "Letterman" is een briljante track.

avatar van psychonaatje
P Jay schreef:
Ja, maar waar vind je die K-Solo albums ??? zonder je te ruïneren????

Als je een creditcard hebt: tweedehands bestellen bij Amazon Duitsland. Kan ook wel gewoon via Amazon VS, maar daar heb ik geen ervaring mee. Bij Amazon Duitsland zijn de verzendkosten 4 euro voor Nederland en Belgie, dus de goedkoopste kost je 10 euro.

avatar van P Jay
Ik heb hem alsnog voor 5 € op de kop weten tikken samen met nog wat oude hiphop-cd's via een hiphopforum... (tweedehands weliswaar)

Geduld is een schone deugd

avatar van psychonaatje
Absoluut waar!

gwx
Dik album ! Be sure to spend some money on it

avatar van P Jay
Vlot wegluisterbaar old school-album. De sfeer rond de nummers doet -vind ik- erg old school aan, en die nostalgie geeft een surplus.

Op sommige nummers wendt Solo ook een old school manier van flowen aan, erg snel met klemtonen die eind jaren '80 gelegd werden. Vooral als hij bij zijn story-telling op dreef is.

Productie van Erick Sermon, PMD, Pete Rock en Sam Sneed (cfr. Murder Was the Cas - U Better Recognize!), die niet slecht klinkt en duidelijk een kind van zijn tijd is (wat in '92 een compliment is).

MC uit de EPMD-familie die toch wel anders klinkt dan Erick Sermon of Parrish Smith. Solo heeft een aggressievere manier van rappen en heeft een soort eigen stijl, nl. het te pas en te onpas spellen van woorden (cfr. Letterman).
Hij snijdt hier alle onderwerpen aan van het leven in de nor (#4), vals vaderschap (#6), de sex met een kuisvrouw (#9) tot the black-on-black-crime (#8).

Zijn flow is soms wat vermoeiend, de beats en rhymes zijn niet super inventief, maar het blijft een erg goede MC met leuke beats uit '92, waardoor dit album een dikverdiende 4* krijgt.

1 classic: "Letterman" (Pete Rock on the boards)
2 absolute topsongs: "I Can't Hold It Back" & "Who's Killin Who?"

avatar van nega
dit is de broer van redman

D0dg3r
Nee hoor.

avatar van DJFreez
Inderdaad, hoe kom je daar zo bij, nega?

avatar van nega
ik had dat serieus ergens gelezen(wikipedia ofzo) maar kan het nu niet meer vinden. Anders kom ik er niet zomaar op Maar had ook mn twijfels of dat klopte. Probeer het alsnog te vinden. ( btw ze lijken wel opelkaar ook vind ik)

avatar van DJFreez
Ik vind ze niet echt op elkaar lijken, maar wellicht dat de EPMD connectie je van slag bracht.... Zowel K-Solo als Redman (en Keith Murray en Das EFX) komen uiteindelijk uit de stal van EPMD en hebben hun eerste rijms gedropt op EPMD albums.

avatar van Pooiertje
Goede producties, en K-Solo is een hele sterke MC.

avatar van principal2000
K-solo heeft een zure carriere achter de rug. Twee goede albums en vervolgens overtroffen worden door zijn oude maatje Parrish (in samenwerking met Erick). Dan ook nog een ongelukje meemaken, waardoor zijn stem flink veranderde. Jammer, want dit was een jongen met veel talent.

Volgens mij is nega niet de enige die K-solo aanziet voor de broer van Redman. Volgens mij heeft Redman daar nog eens naar verwezen in zijn thank you's op een album (muddy water, geloof ik). Het zijn in ieder geval geen broers.......of toch wel....beetje het lochness-monster-verhaal.

avatar van principal2000
My Big Brother kan je op meerdere manieren interpreteren. Ik denk dat hier meer maatje bedoeld wordt, maar ik zal binnenkort weer eens een poging wagen om die thank you's door te spitten.

avatar van Kos
Kos
Die openingstrack is echt awesome.