Dance Classics Volume 16 (1990)

Dance / Funk

12. The Sunshine Band - Black Water Gold
  13. John Paul Young - Love Is in the Air
  14. Roni Griffith - (The Best Part of) Breakin' Up
avatar van LeRoi
Hier stop het...voor wat MM betreft...
De serie loopt nog door tot (minimaal) 28 en als ik mij niet vergis, bestaan er ook nog delen 29,30,31 en 32........

avatar van LucM
Een sterke reeks, deze Dance Classics, al werd de spoeling naar het einde toe dunner.

Inderdaad een sterke reeks Dance Classics, zelfs dit volume 16 mag er nog wezen. Alleen al een aardige Kool & the Gang, een lekkere Rose Royce Express, een fraaie 12-inch van Fly Robin Fly met die mooie violen, het funky (Everybody) Get Dancin', ook een lange versie van het fijne Starlette van the B.B. & Q. Band (ook de Soul Show tune), het in de jaren '80 in de clubs populaire Keep On Dancin' van Gary's Gang, het sterke Can't Fake the Feeling van Geraldine Hunt en het leuke Your Love Still Brings Me to My Knees maken ook dit 16e volume (als CD) alweer de moeite waard. En als je Made For Dancing bent, Get Dancin' en Keep on Dancin'!

LeRoi schreef:
Hier stop het...voor wat MM betreft...

Ik heb het even uitgezocht op Discogs, maar de eerste (originele) serie uit 1988 tot 1990 liep op CD van volume 1 t/m 16, met dezelfde muziek op 2LP als volume 1 t/m 8. Vanaf 2000 begint er een nieuwe serie uitgebracht als 2CD, met op volumes 1 t/m 16 grotendeels dezelfde muziek. Maar die loopt inderdaad veel verder door dan 16. Tussendoor had je in de jaren '90 om verdere verwarring te zaaien nog een op het buitenland gerichte serie Dance Classics.