de inmiddels 80-jarige uit Madison, Wisconsin afkomstige singer/songwriter Tracy Nelson brengt al sinds 1965 solo albums uit en was vanaf 1967 t/m 1971 frontvrouw/zangeres van de Californische blues rock band Mother Earth met wie zij een 6-tal albums maakte. o.a. toetsenist Mark Naftalin, gitarist Boz Scaggs en drummer Tim Drummond waren kortstondig lid van de band.
na het opheffen van de groep begon Tracy Nelson, die over een "powervolle", wat rauwe stem beschikt vanaf 1972 weer solo albums te maken. haar laatste album "Life Don't Miss Nobody" dateert uit 2023.
op "I Feel So Good" (1995) is voornamelijk onvervalste R&B te horen met wat soul en gospel invloeden. op up-tempo nummers als "I Need All the Help I Can Get" (Gary Nicholson/Delbert McClinton/Donnie Fritts) en de titeltrack "I Feel So Good" (Big Bill Broonzy) vooral bekend in de versie van Muddy Waters, klinkt zij als de vrouwelijke tegenhanger van de onvolprezen Delbert McClinton, niet verwonderlijk aangezien de laatste op beide nummers bijdraagt met zijn virtuoze harmonicaspel.
op een 2-tal nummers (2 en 10) wordt de basis band bestaande uit de Nashville club act The Bluebloods (Mike Henderson (guitar), Glen Worf (bass) en John Gardner (drums) aangevuld met de blazerssectie van The Memphis Horns (Andrew Love & Wayne Jackson). oudgediende Al Kooper speelt op een aantal nummers orgel en piano evenals Reese Wynans, bekend van Stevie Ray Vaughan's band Double Trouble.
merendeels fraaie covers, o.a. "Don't Go No Further" (Willie Dixon), "Send Me to the 'Lectric Chair" (Bessie Smith), "The Fool" (Lee Hazelwood) en een tegenvallende versie van John Hiatt's "Meet Me Halfway", dat samen met "I Live Off the Love You Give Me" 1 van de mindere tracks is.
prijsnummers zijn haar eigen geschreven ballad "Words Unspoken" en de ballad "Love Won't Come" een duet met de Ierse folk/country zangeres Maura O'Connell.
dat Tracy Nelson niet alleen over over goede zangkwaliteiten beschikt, maar ook in staat is prima songs te schrijven, bleek eerder met haar "Down So Low" dat o.a. werd gecoverd door Etta James en Linda Ronstadt op het album "Hasten Down the Wind". een leuk weetje is dat zij als zangeres deel uitmaakte van "The International Harvesters" de begeleidende band op het Neil Young album "A Treasure" (2011).
de R&B muziek en de zang van Tracy Nelson zal vermoedelijk ook de liefhebbers van iemand als Beth Hart aanspreken.
Album werd geproduceerd door Tommy Goldsmith
Recorded at Sound Emporium, Nashville, Tennessee