Siberia - The God Complex (2019)

Electronic / Rock
Label: Swiss Dark Nights

1. Sleepwalking (5:08)
  2. Lone Star State of Mind (4:31)
  3. Walk Throught Walls (3:52)
  4. Crows (3:48)
  5. The Way of the World (3:20)
  6. Starting Fires (4:09)
  7. Walking in a Dead Man's Shoes (3:41)
  8. Memphis (4:44)
  9. Blackwater (4:25)
  10. Sims Song (1:32)
Jean-Maurice
Deze nieuwe band is zeker ook de moeite van het luisteren waard. De zang doet me ergens aan denken....Adrian Borland misschien? Alicia, DjFrankie

The God Complex | SwissDarkNights Label - swissdarknights.bandcamp.com

Siberia Facebook

avatar van Alicia
Swiss Dark Nights heeft een hele goede neus voor dark wave! Ik zag de cover al diverse keren voorbij komen op Bandcamp. Ik ga 'm dus nu echt beluisteren, dit album van Siberia. Bedankt voor de tip, Jean-Maurice! ?

Jean-Maurice
Het is gewoon akelig Alicia, die zanger klinkt bijna hetzelfde als Adrian Borland! Ik heb het album meteen besteld...en ik heb de band gepromoot in mijn The Sound/The Chameleons Facebookgroep. Zoiets doe ik normaal nooit maar ik ben hier een beetje ondersteboven van...in de positieve zin hè.

avatar van Alicia
Klinkt zeker goed! Ik hoor de gelijkenis met Adrian ook. Eerst maar even verder luisteren.✨

Jean-Maurice
Natuurlijk heeft deze Matt (de zanger) ook een eigen timbre maar het komt erg dicht bij Adrian. Geweldig!

?

Jean-Maurice
Hier (A Moment to Breathe - YouTube) kan je hun debuutalbum beluisteren. Dit nieuwe album is wel beter vind ik, ze waren op hun eerste album nog zoekende. Hier klinkt het meer als een geheel. Het is trouwens een duo en niet nieuw in de scene. De zanger Matt Wyatt en gitarist Dave Drum waren voorheen van de gothic rock/darkwave band Vendemmian (Vendemmian - MusicMeter.nl). Een héle mooie ontdekking deze band, ik kan niet wachten totdat ik het origineel heb.

avatar van Manfield
Noem Adrian Borland; dan wordt ik nieuwsgierig. Bij eerste beluistering snap ik de referentie. Knappe zanger. Het album komt in een rap tempo voorbij. Heel fijn.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Manfield schreef:

B.Utterfly

Jean-Maurice
De zang van Matt Wyatt is erg mooi en draagt zonder meer het hele album. Dit ervaren duo (voorheen Vendemmian) heeft met dit album een knappe prestatie neergezet maar je hoort wel dat ze andere muzikanten missen vind ik. Dave Drum (gitarist) neemt hier alle instrumenten voor zijn rekening wat natuurlijk iets zegt over zijn muzikale talent maar is dat niet iets teveel van het goede? Door het gebrek aan meerdere muzikanten leunt het album m.i. daarom wat te sterk op de zang. Al met al vind ik dit na enkele luisterbeurten zeker wél een geslaagd album dat goed in het gehoor ligt dankzij de sterke songs. Memphis is hier favoriet! Kortom een prima plaat die mensen wiens hart postpunk/new wave klopt blind kunnen aanschaffen al was het alleen maar om die prachtige stem van Matt Wyatt die zoals ik al zei veel overeenkomsten heeft met Adrian Borland.

ROZZ
Dit is meer gothic rock dan postpunk. Prima album met goeie songs.

ROZZ
Naarmate ik dit album vaker luister hoe beter ik het ga vinden. Mooie combinatie van postpunk en gothic rock. Het uitwaaierende gitaarwerk dat de songs draagt doet denken aan de gothic rock van de 90's maar ook aan de postpunk van de jaren 80. Een van de betere albums van dit jaar dat meer aandacht verdient.

avatar van Premonition
De zanger neigt ook naar een jonge Dave Gahan, vind ik. Een aardig album, maar de eenvormigheid ligt op een gegeven moment wel op de loer.

ROZZ
Had ik in het begin ook, die eenvormigheid. Vaker luisteren helpt. De zanger heeft een geweldige stem en draagt het hele album.