Mega Dance '95 Vol. 3 (1995)

Dance

17. Corona - Try Me Out
  18. Catalana - Summer of Love
  19. Mega Dance Hit Mix
avatar van pureshores
zal ik dan maar starten?

1.DJ Paul Elstak - Rainbow in the Sky-het hoogte punt van Elstak's populareit en door de New Kids geadopteerd, pop op zn best
2.2 Brothers on the 4th Floor - Come Take My Hand [Beats 'R Us mix]-als dit die single versie is-die vond ik wel gaan, ze hadden het bij een eenmalige zet naar happy hardcore moeten houden
3.De'Lacy - Hideaway-club klassieker met mainstream appeal, sound van zomer 95
4.N-Trance - Stayin' Alive-hier begon het gecover-doe maar echt liever de Bee Gees, de female vocal is wel leuk gevonden
5.740 Boyz - Shimmy Shake-deze vond ik toen echt tof, supernikszeggend maar het was zo enorm catchy, bleek half 2 in a Room te bevatten in de band
6.E-Motion - So in Love with You-clubplaatje met lichte euro sound
7.Scooter - Endless Summer-hier was ik Scooter al zat
8.Double Vision - Knockin'-enorm boutnummer waar ik nooit de populariteit van heb begrepen, de clip is helemaal zielig
9.Shytalks - Touch the House-en weer 1 die ik niet meer ken
10.Kellee - My Love-heerlijke clubhouse die uitkwam met zo'n dadara print, dit vind ik nog steeds top
11.Harry Cox - Nice & Strong-dit werd heel veel gedraaid overal maar nooit echt in mee gegaan
12.Whigfield - Big Time-natuurlijk moest er een Ace of Base-esque hitje gescoord worden, hier is ook een happy hardcore versie van
13.Bobby Brown - Humpin' Around-in 1995 werd de back catalogue van Bobby Brown geript en gingen vele hits in de remix, deze K Klass versie is lekkerder dan het origineel uit 1992
14.Nance - Love Is-deze is best grappig en beter dan alles van Twenty 4 Seven
15.Barababba - El Ritmo Rapido-ken ik niet
16.Sway - Yum Yum-dit is hilarisch, dit zal wel die piano house big mix zijn maar het origineel is gewoon tof en de clip is super idioot. Later bleek dit persoon Espen Lind te zijn met het niksnummer When Susannah cries
17.Corona - Try Me Out-oh zeker-leuke track met Gat Decor Passion rip off piano
18.Catalana - Summer of Love-ken ik niet
19.Mega Dance Hit Mix-ken ik ook niet

avatar van tnf
tnf
Hmmm, 95-2 staat er nog niet op. Of heb ik die weer over het hoofd gezien?

Edit: Nee, die staat gewoon hier. --> Mega Dance '95, Vol. 2 (1995)

Helaas heb ik hier aanzienlijk minder tekst bij dan bij 95-1. Vreselijk doosje, trouwens.

------------------------

1.DJ Paul Elstak - Rainbow in the Sky

Tja, niet m'n genre, zie 95-1 wat betreft m'n tegenstrijdige gevoelens hierbij. Toch heeft het wel een bepaalde enthousiaste sfeer, en valt het binnen het genre mee. Ik snap best waarom mensen, waarbij dit destijds deel was van hun muzikale roots, groep 7/8/brugklas zeg maar, hierbij gaan lopen mijmeren - denkend aan net iets oudere plaatjes ('91-'93) met een dergelijke sfeer, waarbij ik zélf zo'n gevoel heb.

8.Double Vision - Knockin'

Was destijds een grote favoriet, en ik vind het nú ook wel wat. Lekkere drive, opvallende stem, en afgemaakt met die Human Resource-achtige hoover die er een paar keer doorheen zit.

12.Whigfield - Big Time

Guilty pleasure-nummer, op de een of andere manier kan ik hier niet omheen. Wat een ranzig aanstekelijk, zomers deuntje is dit...

16.Sway - Yum Yum

Beide versies die door Pureshores vermeld zijn vind ik leuk. En inderdaad, die clip. Op een leuke manier typisch 90's. Ongelofelijk dat dit dezelfde is als van dat slijmnummer, ja.

avatar van RogerV
1.DJ Paul Elstak - Rainbow in the Sky
Zijn magnum opus. Heerlijke plaat waar alles aan klopt en die het positieve 90's gevoel in iedere noot heeft zitten.

2.2 Brothers on the 4th Floor - Come Take My Hand [Beats 'R Us mix]
Het eerste uitstapje naar Happy hardcore was erg geslaagd. Nummer heeft een nostalgische waarde naar de kinderdisco.

3.De'Lacy - Hideaway
Buitengewoon goede houseclassic. Heeft ondanks de toegankelijkheid ook wel een rafelrandje.

4.N-Trance - Stayin' Alive
Na een tophit nu absolute bagger. De Bee gees samplen is absoluut niet cool

5.740 Boyz - Shimmy Shake
Gewoon een lekkere commerciele houseplaat

6.E-Motion - So in Love with You
Wessel van Diepen plaatje maar wel een goede. Refrijntje heeft een heerlijke ouderwetse eurodance sfeer.

7.Scooter - Endless Summer
Hier had Scooter zijn leukste tijd wel gehad

8.Double Vision - Knockin'
Fout maar wel te hebben

9.Shytalks - Touch the House
Knettervette clubhousehit. Eenvoudige doeltreffende splinterbom. Hier zat trouwens Mike Koglin achter.

10.Kellee - My Love
Weer een heerlijke houseknaller van Johhny Fiasco. Breakje is ook leuk gedaan als rustpuntje in deze hysterische plaat.

11.Harry Cox - Nice & Strong
Leuk deephouse trackje

12.Whigfield - Big Time
Leuke eurodanceregea dat deze jaren populair was

13.Bobby Brown - Humpin' Around
met Stylz
Het haalt het toch niet bij Two can play that game

14.Nance - Love Is
Wel leuk

15.Barababba - El Ritmo Rapido
Soort Ramirez achtig trackje. Stevige acid en uptempo beats met een wat fout sampletje.

16.Sway - Yum Yum
Geweldig numer. Heerlijk droog gezongen en swingt de pan uit.

17.Corona - Try Me Out
Gewoon een zeer degelijk eurodancenummer

18.Catalana - Summer of Love
Oersimpele maar zeer pakkende Klubbheads productie. Heeft een gevoel dat je direct weer in die tijd terugplaatst in je gedachten.