1919 - Futurecide (2019)

4. Radicals (3:39)
  5. Dali Alarma (4:07)
  6. Speak Now (4:06)
  7. Aurora (3:30)
  8. Man, Myth, and the Curse of the Immortal (3:25)
  9. Stop the World (3:39)
  10. Where Are You Now? (4:34)
avatar van Alicia
Yeah! De oud-postpunkies zijn het nog niet verleerd!

Opgericht in 1980 en in 1985 pardoes weer uit elkaar gespat is de band, als ik het goed heb, sinds ongeveer 2014 weer actief. En ja... de oude Killing Joke en Bauhaus geluiden zijn nog altijd aanwezig, maar niet echt opvallend of storend of misschien is 't juist leuk.

Al met al weet 1919 zich in 2019 prima staande te houden tussen nieuwe generaties post-punk en andersoortige wave bandjes.

avatar van koosknook
Thx, Alicia Ga dit is proberen. Ken het niet uit de jaren '80.

Jean-Maurice
Alicia schreef:

Zeker weten! Dit klinkt na hun vorige indrukwekkende comeback-album alweer heel goed. Hun eerste album zonder mede-oprichter en leadgitarist Mark Tighe die een paar jaar geleden is overleden en erop stond dat de band zonder hem verder moest gaan. Daar zijn ze zeker in geslaagd. FUTURECIDE | 1919 - 1919official.bandcamp.com

ROZZ
Sterk nieuw album van deze gothfathers!

De jaren 80 postpunk herleeft volop en dat is misschien ook niet zo gek als je bedenkt dat de drummer (Mick Reed) er in de jaren 80 ook al bij was in de oorspronkelijke versie van 1919. Destijds misschien terecht vergeleken met KIlling Joke. Ik vind het laatste album van Killing Joke zeker niet verkeerd maar wat deze band anno 2019 doet op dit album is wel bijzonder: het oorspronkelijk geluid van de postpunk zonder opsmuk nieuw leven inblazen. De voorganger vond ik al goed maar deze nog beter.