Bestial Mouths - Heartless (2016)

1 stem

2. Heartless (4:58)
  3. Small Prey (3:18)
  4. Faceless (5:22)
  5. Ceased (4:16)
  6. Down to the Bones (4:05)
  7. Earth (4:27)
  8. Worn Skin (4:55)
  9. Being Boiled (4:02)
  10. White Eyes (3:46)
Jean-Maurice
Interessante band. Lijkt op Siouxsie maar dan zonder gitaren. Intrigerende synths en mooie diepzinnige teksten. Ik heb dit album een keer beluisterd op hun Bandcamp en ik ben aangenaam verrast.

Heartless | Bestial Mouths - bestialmouths.bandcamp.com

avatar van Alicia
Doorgaans heb ik niet zo heel veel met zingende vrouwen!?

Behalve met favoriet Siouxsie, als een van de weinige zangeressen. Of... Debbie Harry, om er nog maar eens eentje te noemen.
De stem van Lynette Cerezo van deze Bestial Mouths heeft qua klankkleur inderdaad wel wat van Siouxsie weg. Overigens is dit album in muzikaal opzicht zeker interessant! Niet alleen het synthesizergeluid is apart, vooral het fantastische drumwerk klinkt alsof naast de excentrieke en flamboyante zangeres, de ganse band in trance is. Of beter: door de een of andere duivel bezeten is geraakt.

Verder is leuk om te weten: Being Boiled is een cover van The Human League en dit album is opgenomen door Billy Sherwood (o.a. Yes, Asia).