Joe Henderson Sextet - The Kicker (1967)

Jazz

6. Without a Song (6:03)
  7. O Amor Em Par (5:35)
  8. Mo' Joe (4:09)
avatar van Larzz
Top album van Joe Henderson. In een sextet setting weet hij prachtige arrangementen te maken. De mede muzikanten zijn top. Ook de productie voor dit eerste album op het Milestone label is fantastisch. Must voor hard bop en modal jazzfans.

avatar van AOVV
Heel erg solide, deze plaat van Joe Henderson. Stond in de jaren '60 garant voor kwaliteit en vakmanschap, en dat is ook hier duidelijk te horen. Zijn medemaats zijn natuurlijk ook niet van de minsten, zeker Grachan Moncur III weet zich te onderscheiden op trombone!

Verwacht geen verrassend, experimenteel werk, maar wel lekkere bop met heel wat afwisseling, waarbij de tracktijden ook aan de opvallend korte kant zijn. Titelstuk The Kicker is onweerstaanbaar en staat bol van de energie en het enthousiasme; Chelsea Bridge is meteen daarna dan weer een heerlijk rustpunt. En zo houden de verschillende composities op deze plaat elkaar moeiteloos overeind én relevant.

4 sterren