Dool - Love Like Blood (2019)

Label: Prophecy

1. Love Like Blood (4:53)
  2. She Goat [Live at Rock Hard Festival, 2018] (5:08)
  3. In Her Darkest Hour [Live at Rock Hard Festival, 2018] (6:33)
avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Cover van Killing Joke. Hopenlijk een betere cover dan de albumcover van de cover.

avatar van E-Clect-Eddy
De censuur op streaming-media maakt de albumcover er niet beter op.

avatar van E-Clect-Eddy
Dool's versie van Love Like Blood klinkt enerzijds logger dan het origineel, maar heeft volgens mij iets meer synths dan ze normaal in hun eigen geluid hebben.

Alhoewel er een zanger bijspringt voor de samenzang wijkt het natuurlijk ook sterk af door een zangeres die de lead doet. Het nummer blijft overeind en ze hebben deze 'klassieker' eer aan gedaan. Wel zonder de fade-out van het origineel, dat is dan wel sterk afwijkend en iets wat wel iets wat voor verbetering vatbaar is.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Cover van KJ had niet gehoeven. Live versies voegen wel iets toe.

avatar van Edwynn
Die cover is niets nee. Goddank dat het niet op een regulier album stast.

avatar van vigil
Ik vind het een prima cover eigenlijk, muzikaal dichter bij de originele sound van Killing Joke dan de wat gelikte sound van hun eigen hitversie.

avatar van Gerards Dream
Love Like Blood wordt inderdaad goed gedaan al klinkt het wat zwaarder dan het origineel. She Goat een prima rock nummer, de zangeres zingt de longen uit het lijf. Mooie gitaar solo. n Her Darkest Hour lekker rock nummer met mooie samenzang. Met andere worden een lekker kwartiertje muziek van Nederlandse bodem.