Taron Egerton - Rocketman (2019)

Label: Virgin

1. The Bitch Is Back (1:52)

met Sebastian Rich

2. I Want Love (2:12)

met Kit Connor, Gemma Jones, Bryce Dallas Howard en Steven Mackintosh

3. Saturday Night's Alright (For Fighting) (3:10)

met Kit Connor

4. Thank You for All Your Loving (3:23)
  5. Border Song (3:25)
  6. Rock and Roll Madonna (2:41)
  7. Your Song (4:00)
  8. Amoreena (4:20)
  9. Crocodile Rock (2:52)
  10. Tiny Dancer (5:24)
  11. Take Me to the Pilot (3:42)
  12. Hercules (5:26)
  13. Don't Go Breaking My Heart (1:33)

met Rachel Muldoon

14. Honky Cat (2:33)

met Richard Madden

15. Pinball Wizard (2:02)
  16. Rocket Man (4:30)
  17. Bennie and the Jets (2:28)
  18. Don't Let the Sun Go Down on Me (2:39)

met Celinde Schoenmaker

19. Sorry Seems to Be the Hardest Word (2:15)
  20. Goodbye Yellow Brick Road (4:05)

met Jamie Bell

21. I'm Still Standing (3:58)
  22. (I'm Gonna) Love Me Again (4:10)

met Elton John

23. Don't Let the Son Go Down on Me * (5:26)
  24. Jason Pennycooke en Alexia Khadimie - Breakin' Down the Walls of Heartache * (2:49)
avatar van Minneapolis
Sorry voor mijn luiheid, maar kan iemand mij vertellen waarom er is gekozen om de nummers opnieuw op te nemen door de acteur ipv voor de originele Elton John nummers te gebruiken?
Na een paar flarden Your song ben ik gelijk afgehaakt; ik kan er niet aan wennen en de vertolking raakte mij totaal niet. Wat een gemiste kans om een groot (jong) publiek kennis te laten maken met zijn werk!

Wel een aardige selectie met nummers als Amoreena (wat ik door het geweldige Dog Day Afternoon ben gaan waarderen), I want love, Bennie and the Jets, Goodbye Yellow Brick Road, Saturday Night's Alright for fighting.
Pareltjes als Idol, Tonight, The Greatest Discovery, Mona Lisas And Mad Hatters en Come Down In Time ontbreken, maar zijn oeuvre biedt ook heel veel keuze.

avatar van PopArtToaster
Minneapolis schreef:

Ik kan het je best vertellen, hoewel het ook al snel duidelijk wordt als je een paar interviews met Elton en Taron op YouTube kijkt. Elton John wilde zelf dat de acteur die hem zou spelen ook zelf zou zingen, zodat de acteur overtuigender overkomt. Ik snap dat. Kijk bijvoorbeeld naar Rami Malek als Freddie Mercury. Een goede rol, maar als hij zelf had gezongen, had dat er echt nog een extra dimensie aan toegevoegd. Is misschien ook niet te doen met een stem als die van Mercury, maar toch.

Nu heb je met Taron het totaalpakket: hij stortte zich zowel in het acteren als in de muziek, zijn ziel en zaligheid ging er compleet in. Alles is Taron, als Elton. Ik vind dat dat de rol krachtiger maakt, in plaats van dat hij gewoon playbackt. Zeker voor een film over een muzikant waarin muziek zo'n belangrijke rol speelt. Elton wilde ook niet dat Taron precies zo zou klinken als hemzelf. Zo komt er ook een eigen karakter in de songs, in plaats van dat het alleen een imitatie is. Sowieso is het een (soort van) musical waarin af en toe ook andere personages iets zingen, dus gewoon de nummers van Elton gebruiken, had niet gewerkt. Het zijn nieuwe interpretaties.

Ik ben het er ook niet mee eens dat het een gemiste kans is om zijn muziek kennis te maken met een nieuw (groot was het volgens mij al) publiek. Als je gegrepen bent door de film, en je bent een beetje zoals ik, namelijk geïnteresseerd in muziek, dan ga je na afloop het werk van Elton ook opzoeken en ernaar luisteren. Ik heb nu al een paar albums op m'n Ipod staan, en dat kan prima naast deze soundtrack. Het werkt dus best!

avatar van Minneapolis
Bedankt voor je uitleg PopArtToaster. Blijkbaar ben ik zo'n persoon die vind dat er niets boven het origineel gaat. Ook vanwege de bezieling van die tijd. Tenzij het een artistiek werk betreft waarbij een totaal andere richting gekozen wordt. Maar omdat het hier het verhaal van Elton betreft kan ik onmogelijk naar een ander gaan luisteren. Wellicht dat ik er in de film (misschien dat ik die ooit ga kijken) geen moeite mee heb.

avatar van PopArtToaster
Minneapolis schreef:

Oh je hebt hem nog niet gezien, dat verklaart wel een beetje. De nummers zijn bedoeld voor de film, dus in die context werken ze ook het best. Ze ondersteunen een verhaal. Als album lijkt het me niet bedoeld om boven de originele nummers uit te stijgen. Er kan er maar een de echte zijn. Maar de man zelf steunt dit 100% en is volgens mij zielsgelukkig met de film en de vertolking van zijn nummers. Ik kan me voorstellen dat je er anders tegenaan kijkt als je de muziek in die tijd hebt meegemaakt en er persoonlijke en nostalgische waarde aan hecht. Maar het is dus niet bedoeld om afbreuk te doen aan het origineel. Je moet het meer zien als een eerbetoon, en de prachtige scènes in de film horen daar in mijn mening wel bij!

avatar van Bubblez
Deze versie van Goodbye Yellow Brick Road is magistraal wat mij betreft