Richard Ashcroft - Alone with Everybody (2000)

Label: Hut

1. A Song for the Lovers (5:26)
  2. I Get My Beat (6:02)
  3. Brave New World (5:59)
  4. New York (5:30)
  5. You on My Mind in My Sleep (5:06)
  6. Crazy World (4:57)
  7. On a Beach (5:09)
  8. Money to Burn (6:15)
  9. Slow Was My Heart (3:44)
  10. C'mon People (We're Making It Now) (5:03)
  11. Everybody (6:32)
  12. Leave Me High * (5:22)
  13. XXYY * (4:24)
avatar van avdj
Dit album heb ik voor m'n verjaardag gekregen en er staan goede nummers op. 3,5* voorlopig.

avatar van jeroen1904
Voor mij nog altijd het ultieme album van Ashcroft (heb het nieuwe nog niet gehoord) Vind dit zelfs beter dan de 3 platen van the verve. A song for the lovers, I get my beat, new york bezorgen mij tijdens elke luisterbeurt nog steeds kippevel. Ook de andere nummers vind ik nog steeds prachtig. Enkel money to burn valt wat tegen.

avatar van Music4ever
jeroen1904 schreef:

Dan zou ik zijn nieuwe album zeker luisteren!
Ik, als zeer groot Ashcroft fan (heb al zijn werk) kan dat zeker beamen. Zijn nieuwe vind ik zelfs zijn beste werk tot nu toe! Die plaat is afwisselender dan ooit, grote klasse.

avatar van avdj
Ik vindt de nieuwe ook beter. Meer afwisseling.

tondeman
Ik vind deze wel een stuk gelikter klinken vergeleken met KTTW. Het songmateriaal op de nieuwe is dan wel weer gevarieerder en minder eentonig.

Heb er trouwens geen problemen mee dat alles hier in dezelfde stijl is hoor. Daarvoor is deze plaat veel te goed.

Lost Highway
meesterwerkje. ashcroft = living legend

Samen met Ian McCulloch de meest onderschatte nog levende zanger.

EVANSHEWSON
Voorlopig alsnog zijn beste. Hé, Lost Highway vergelijkt hem wat met Ian Mc Cullogh, wèl daar deed hij me net ook aan denken!
Prima schijfje dit, biezonder sfeervol en het zet de kwaliteitslijn van The Verve gewoon verder.
4 sterren ****

EVANSHEWSON schreef:
4 sterren ****

Duidelijk geen grote Verve fan. Goede CD hoor, maar de chemie tussen McCabe en Mad Richard ontbreekt hier duidelijk.

tondeman
Maar is die dan per sé nodig vraag ik me dan af. Ik heb er ook wel eens heimwee naar hoor, maar ik vind dat met name op deze plaat Ashcroft uitstekend zijn eigen houdt. Stukken beter dan op Urban Hymns, dat half op het vroege werk leunt en voor de andere helft Ashcroft solo is.
Dan heb ik liever zoiets als dit. Ok, het is anders dan The Verve en de stijl zal niet iedereen liggen, maar als album is het een zeer geslaagd werk, het is een vloeiend geheel bovendien. En het concept van ''love'' album is iets wat me normaal zou tegenstaan, maar op de één of andere manier brengt ie het erg romantisch en origineel en dat maakt het voor mij 100% geloofwaardig.
Misschien is het ietsjes te vol geproduceerd waardoor het wat kunstmatig aandoet en had hij wat moeten minderen met de strijkers en de rest van de instrumentaties niet zo moeten aandikken. Toch, elk liedje blijft overeind vind ik, het zijn louter sterke composities.
En ook vocaal is ie hier heel goed imo, misschien wel het beste van alles wat ie gedaan heeft, ik zat gisteren nog eens te luisteren en "Brave New World".... fuck als dat geen soul heeft dan weet ik het ook niet.

avatar van snarf349
als ik naar buiten kijk en dat weer zo zie, krijg ik altijd zin om deze plaat op te zetten, er zit voor mij iets herfstachtigs in the sound van dit album.

tondeman schreef:

Ik zeg ook niet dat het nodig is, heb tenslotte zelf ook 4 sterren aan dit album gegeven. Maar zet toch liever een albumpje van The Verve op. Heb hem live gezien ten tijde van dit album en vocaal was dat inderdaad smullen. Zijn stem deed Paradiso op zijn grondvesten trillen. Vind alleen dat Richard per solo album minder werd omdat hij zonder de rest van The Verve toch niet stand houdt, hoe briljant hij ook kan zijn. Daarom zijn ze ook weer bij elkaar.....

tondeman
Ik snap je, en ben het met je eens - mijn eerdere berichtje was eigenlijk meer een verkapte lofzang op dit album dan een reactie op jou, ik had het anders moeten brengen.
Nou ja, dat er maar snel een nieuw Verve album komt en een tour in europa .

tondeman schreef:
Nou ja, dat er maar snel een nieuw Verve album komt en een tour in europa .

No problem. Denk dat wij qua muziek sowieso wel behoorlijk vaak op 1 lijn zitten.
Ik vind dit album echt goed, jammer alleen dat het mij daarna allemaal te EO-achtig werd.
Ik hoop het ook. Heb ze nog nooit live gezien!!

avatar van Wickerman
Dit is dé perfecte liefdesplaat. Tot in de puntjes verzorgd. Geen woede meer, zoals bij The Verve, maar een heerlijke plaat met uitmuntende nummers. Geen speld tussen te krijgen.

Wickerman schreef:

de woede van Mad Richard vind ik juist de kracht van The Verve

starsailor schreef:

de woede van Mad Richard vind ik juist de kracht van The Verve

Inderdaad. Maar bij Urban Hymns, en bij de hedendaagse concerten, is de geloofwaardigheid van de woede ver te zoeken. Ik vind Richard beter als hij wat rustig is, hoewel A Northern Soul een dijk van een plaat is.

avatar van Lepel
De eerste vier nummers kunnen best bekoren, maar daarna verslapt de aandacht aanzienlijk. 'Eenheidsworst' is een woord dat bij me opkomt bij herluistering van deze plaat. Zo tegen het einde probeer ik me toch te concentreren op muziek en tekst en hoor ik zinsnedes als 'There are so many things I can do /Just like falling in love with you/Take my hand now, understand me' en 'Was thinking of you/Thinking of you/You never know/That I am alive/I am alive/I wanna grow.'
Juist. Dat is volstrekte rotzooi. Het is dat 'A song for the lovers' zo'n schitterend nummer is, anders was ik gaan frisbeeën met deze cd.

avatar van Wickerman
De teksten mogen dan soms wat te wensen overlaten, maar voor Ashcroft als verliefde man klonk het op het moment dat de plaat gemaakt werd wel goed. In dat licht zijn de soms wat slappe teksten juist een verrijking voor de ervaring.

beaster1256
elk zijn mening maar dit is een zer goede solo cd van richard , ik vind persoonlijk dat al zijn solo cd's redelijk in het verlengde liggen van the verve , er zit één lijn in, en het zijn allemaal prachtige songs met fantastische vocals al moet ik wel zeggen dat ' urban hymns ' nog altijd de beste blijft

Father McKenzie
beaster1256, waarom matchen onze smaken toch altijd zo, gij ambetanterik!

Om maar te zeggen dat ik deze artiest ook geweldig apprecieer, zo ook The Verve, dat uiteraard sterk door het aparte en herkenbare stemgeluid van Ashcroft bepaald wordt.
Mooie plaat boordevol prachtige songs. Dit is en was geen eendagsvlieg, deze songs beklijven, jawadde!

avatar van Come On
Mooie plaat, maar ik vind hem toch een heel pak minder dan zijn opvolger Human Conditions. Te veel upbeat songs voor mijn smaak. Brave new world vind ik echt kippenvel, prachtig.

avatar van Come On
... en niet onvermeld mogen blijven: You on My Mind in My Sleep en On a Beach.

avatar van Poles Apart
Beter dan de opvolger, maar toch had het een 4-sterren album kunnen zijn als drie van de vier B-kantjes van de singles "A Song for the Lovers" en "Money to Burn" hierop hadden gestaan, "Precious Stone", "(Could Be) A County Thing, City Thing, Blues Thing" en "Leave Me High" i.p.v. "On a Beach", "Money to Burn" en "Everybody". Het loonde zich nog om singles te kopen in die tijd.

zalwelnikszijn!
Er is eindelijk een heruitgave op vinyl

avatar van Wickerman
Dit zal zeker een mooie uitgave zijn op vinyl. Ik ben benieuwd of ik hem ergens tegenkom.

Arbeidsdeskundige
Dit album slaagt erin een bijzonder melancholische en weemoedige sfeer te scheppen.

avatar van Twinpeaks
Aardige plaat , maar het is wel allemaal inwisselbaar. Een beetje gezapig ook wel. Das jammer want bij The Verve zat er wel degelijk potentie en pit in Ashcroft. Het kabbelt voort en weet zich eigenlijk nergens te onderscheiden. Dat maakt het niet direct slecht, maar heel vaak hoef ik dit nou ook weer niet te horen. Ik ga inzetten op 3 sterren , maar het zou mij niks verbazen als dit nog zou dalen in de nabije toekomst.

avatar van milesdavisjr
Eens, met The Verve was er een bepaalde spanningsboog - en flinke ruzies maar dat terzijde - en dat leverde bij vlagen enerverende songs op.
Toen Ashcroft solo ging ebde mijn belangstelling voor de beste man weg. Richard heeft uiteraard een prettige stem maar de muzikale omlijsting werd ontdaan van alle scherpe maar ook afwisselende randjes.
Een ander euvel wat Ashcroft parten ging spelen; veel nummers werden uitgerekt tot 5 a 6 minuten. Bij The Verve was dat met de psychedelische invloeden en creatieve transities geen probleem, maar op sologebied was de rek er na een half uurtje per album wel uit bij mij.
En dan te bedenken dat Ashcroft hierna nog met een hele rits saaie soloplaten op de proppen kwam.