Tripping Daisy - I Am an Elastic Firecracker (1995)

Label: Island

1. Rocketpop (4:05)
  2. Bang (4:03)
  3. I Got a Girl (4:05)
  4. Piranha (4:47)
  5. Motivation (5:35)
  6. Same Dress New Day (3:31)
  7. Trip Along (3:35)
  8. Raindrop (2:50)
  9. Step Behind (3:59)
  10. Noose (4:49)
  11. Prick (9:20)
  12. High (3:50)
avatar van SirNoodle
Aangenaam plaatje, maar ook niet meer dan dat. Veel vullertjes, maar als het goed zit, dan zit het echt goed. Rocket pop, piranhas, en de 'hitsingle' i got a girl zijn echt knappe nummers.

Zanger hiervan is later terecht gekomen in The Polyphonic Spree geloof ik...

avatar van otherfool
Yep, Tim DeLaughter. Deze band hield ermee op na de overdosis van de gitarist waarna Tim blijkbaar even happy happy joy joy muziek wilde maken.

Dit plaatje kan me helaas maar matig boeien. Inderdaad veel vullers en ook de betere songs komen gedateerd over (misschien had ik het 10 jaar geleden wel goed gevonden). Heeft zo'n feel van Fountains of Wayne of Marcy Playground maar dan iets pittiger ofzo, dat werk.

2 sterretjes.

avatar van Dielie
nooit deze plaat gehoord, maar de hoes heb ik altijd fantastisch gevonden

De singles zijn typische jaren 90 gitaarliedjes.
Ben hier toch wel aangenaam door verrast.
Totaal niet te vergelijken met de hippies van The Polyphonic Spree.

Muzikaal heeft het wat weg van Jane's Addiction.
Al is de zang bij Tripping Daisy een stuk lager.
Zeker geen slecht album.

Liefhebbers van Jane's Addiction kunnen zich hier zeker eens aan wagen! Goed alternatief gitaaralbum